Supermarkt verkoopt weer meer wijn

De supermarkt verkoopt weer meer wijnDe supermarkt verkoopt weer meer wijn. De omzet is wederom lekker gestegen. Toch is niet alles hoera in de supermarkt.

De supermarkt verkoopt weer meer wijn. Het gaat goed met Nederland en de supermarkten draaien daarom weer spectaculaire winsten. De omzet op de wijnafdeling is ruim 2 procent gestegen.

Toch is niet iedereen in een hoera-stemming. De omzetten zijn hoog, maar in de grensgebieden is het nog steeds kommer-en-kwel.

De supermarkt verkoopt weer meer wijn, het is in januari gestegen met 1,8% naar € 3,38 miljard (€ 3,32 miljard in januari 2017). Per klant werd er in januari 5,6% meer afgerekend..

De supermarkt verkoopt weer meer wijn, maar niet in het grensgebied

3 op de 10 Nederlandse huishoudens, die in de gemeenten in het grensgebied wonen, heeft het afgelopen jaar ook levensmiddelen in het buitenland gekocht. Gemiddeld kochten ze op jaarbasis 1 keer per maand in het buitenland en per bezoek werd er € 35,74 uitgegeven.

Vooral in het grensgebied met Duitsland gaat er veel omzet over de grens. Bijna 4 op de 10 huishoudens in het Duitse grensgebied doet gemiddeld 13,7 keer per jaar boodschappen over de grens. Per bezoek wordt er € 35,45 uitgegeven. Nederlanders die in de grensstreek met België wonen, doen slechts 5 keer per jaar boodschappen over de grens. Buiten het grensgebied zien we een daling in het aantal huishoudens (12%) dat over de grens koopt (13,6% in 2016).

Toch doet de regering nog steeds niets voor de winkeliers in het oosten van Nederland. Winkelier worden kan je nog steeds het beste in de Randstad.

Er wordt nog steeds veel drank zoals wijn, bier en frisdrank over de grens verkocht maar de omzet in deze categorie is wel gedaald. In de categorie niet gekoelde zuivel zien we wel een toename in de besteding over de grens.