Stichting Abus1855.com schijnt ook niet te helpen

De nieuw opgerichte stichting van Abus1855.com schijnt ook al niet te helpen tegen de frauduleuze handelingen van 1855.com.

1855.com is een enorme wijnwebwinkel waar je enorm mooie wijnen kan bestellen. Wijnen van Lafitte Rothschild tot Dom Perignon champagnes tot de mooiste Grand Cru’s uit de Bourgogne. Het blijft alleen bij bestellen en betalen want de leveringen blijven al een tijdje uit. Verscheidene keren is 1855.com al voor de rechtbank geweest en zelfs de Franse regering is zich er nu mee gaan bemoeien.

Onlangs is er, voor veel gedupeerden, een stichting in het leven geroepen die onder de naam van Abus1855.com gaat.
Ook heb ik al een paar keer contact gehad met de vice-president van abus1855.com, de heer Philippe Misonne, en die verzekerde mij dat hun alles in het werk zouden stellen om een halt te roepen aan de corrupte praktijken van 1855.com. Je kon een formulier invullen en Misonne en zijn groep zouden alles voor je regelen.

Jammer genoeg schijnt het niet te helpen. De algemeen directeur Hyon van 1855.com en Misonne van abus1855.com zouden contact hebben gehad en tot een overeenstemming zijn gekomen. Nu weet ik de afspraken niet wat er tussen die twee heren is geweest, maar in mijn ogen komt hier niet veel van terecht. Veel gedupeerden hebben het formulier ingevuld en zich aangemeld bij abus1855.com maar zonder resultaat. Een aantal van hun hebben nu ook al gerechtelijke stappen ondernomen om alles in het werk te stellen hun geld terug te krijgen of eventueel de bestelde wijnen geleverd te krijgen. Het in dienst nemen van een advocaat is alleen een nogal kostbare aangelegenheid en die kosten komen op eigen rekening, vandaar dat veel van die gedupeerden het maar laten zitten.

Ondertussen gaat 1855.com maar verder met campagne voeren om hun fantastische wijnen te verkopen. Ongetwijfeld gaan er weer een paar argeloze nieuwe kopers in op hun malafide praktijken en krijg abus1855.com er weer een paar klanten bij, maar of het helpt?

Gedupeerden kunnen alsnog mailen naar contact@abus1855.org voor meer info of een aanmelding.

Hier vind je nog wat oudere artikelen over 1855.com.

https://www.wijngekken.nl/2012/11/02/ook-opgelicht-ga-in-verweer-tegen-1855-com/

of

https://www.wijngekken.nl/2012/10/30/grand-cru-wijnwebwinkel-1855-com-steeds-meer-en-meer-in-het-nauw/

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin