Sonoma Valley minderjarigen massaal aan de wijn

Het California Department of Alcohol Beverage Control heeft een groot geheim aan het licht gebracht: het geheim van het alcoholgebruik door minderjarigen in Sonoma Valley in Californië.

Wat is het geheim dan? Het geheim is dat het departement al lang weet van de drankmisbruik van de minderjarigen maar er helemaal niets aan heeft gedaan.
De minderjarigen gebruiken de proeflokalen van de lokale wijnhuizen in Sonoma als indrinkstations vóórdat ze met zijn allen lekker het uitgangsleven ingaan.
Dus eigenlijk is het hetzelfde als de boerenschuren in Nederland waar onze tieners zich misdragen. De minderjarigen in Californië hebben alleen méér keuze met al die prachtige wijndomeinen. Het is al een lange tijd aan de gang en bijna alle grote wijndomeinen worden geplaagd door jongeren die de domeinen belagen en andere bezoekers of toeristen afschrikken of proberen te strikken om wat wijn voor hun mee te nemen.
Het gekke is alleen dat het California Department of Alcohol Beverage Control al een hele tijd van het probleem weet en er tot op heden nog niet veel aan doet. De jongeren gaan, zonder enige vorm van logica of planning en alleen maar gedreven door hun lusten, alle domeinen langs om hun alcoholconsumptie binnen te krijgen.

De jongeren proberen zelfs de toeristen over te halen om wijnen voor hun mee te nemen. Met smoesjes van: ‘Ik heb mijn ID-kaart verloren en zou u een paar flessen willen meenemen voor mijn ouders’ is een van hun favoriete trucjes om de toeristen over te halen.
De inwoners van Sonoma Valley zijn echt verontrust over deze situatie en proberen het California Department of Alcohol Beverage Control over te halen om eindelijk dit probleem aan te pakken.

Gelukkig heeft Sonoma Politiechef Bret Sackett aangekondigd dat ze, in samenwerking met de California Department of Alcohol Beverage Control, een strategie willen gaan ontwikkelen om dit probleem aan te pakken.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin