Sla je slag: Britse regering veilt exclusieve wijnen!

Britse regering veilt exclusieve wijnen

De Britse regering laat enkele tientallen flessen peperdure Franse wijnen veilen.

Onder de wijnen die worden aangeboden zijn zes flessen Château Latour 1961, die naar verwachting 5000 pond (bijna 5800 euro) gaan opbrengen. Chateau Latour 1961 geldt als één van de mooiste wijnen van dit geweldige wijnjaar!

Waarom veilt de Britse regering eigenlijk deze mooie wijnen? Crisis in de kelder? De wijnkelder onder Lancaster House nabij Buckingham Palace moet kostendekkend worden. In de kelder liggen bijna 40.000 flessen wijn en andere alcoholische dranken waar de afgelopen decennia buitenlandse koningen en presidenten als gast van het koninkrijk van nipten(….). Ja de ‘gewone’ man mag een supermarktwijntje drinken…(wie betaalt eigenlijk dit spul?)

Nou ja, in ieder geval zal de veiling bij Christie’s in Londen op 21 maart plaatvinden en kent nog meer klinkende namen. Zo komen onder andere zes flessen Petrus 1978 en twee kisten Château Mouton Rothschild 1986 en Lafite Rothschild onder de hamer. Kenners denken dat de wijnen, in totaal 54 flessen, bij elkaar 65.000 pond gaan opbrengen.

De regering besloot in 2010 dat de wijnkelder kostendekkend moest worden. De balans van vorig jaar toont evenwel dat dat niet helemaal is gelukt. Tegenover verkopen voor 44.000 pond staan aankopen voor 49.000 pond.

Volgens het veilinghuis is het voor her eerst dat uit de regeringskelder wijn wordt geveild.

Sla…je….SLAG!….

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!