Servin bag in box houder met koelelement

Servin bag in box houder met koelelement
De Servin is een nieuwe bag in box houder en pas op de markt.

Lekker klein en solide

Bag-in-Box is de officiële naam voor wijn en andere dranken in een doos. Steeds meer merken ontdekken het voordeel van deze verpakkingssoort en het aanbod blijft dan ook groeien. De luchtdichte verpakking biedt als voordelen dat de wijn, na opening, langer houdbaar is en dat de kwaliteit behouden blijft. Om deze reden is dan ook de Royal VKB Servin ontwikkeld.
Deze wijnhouder, geschikt voor het serveren van allerlei soorten Bag-in-Box dranken tot 3 liter, wordt geleverd met een bijpassend gewicht dat tevens als koelelement dient. Dit gewicht houdt niet alleen de wijnzak onder druk, het is tevens een indicator voor de resterende inhoud. Voor het serveren en koel houden van reeds gekoelde dranken, dient het gewicht wel eerst in de vriezer te worden gelegd. Het gekoelde gewicht zorgt ervoor dat de drank ongeveer vier uur koel blijft (dit volgens opgave).
Servin bag in box houder met koelelementDaarnaast is Servin voorzien van een roestvrijstalen handvat zodat het product eenvoudig kan worden verplaatst naar iedere willekeurige plek in en om het huis om drank bij te schenken. Servin is uitgevoerd in zwart kunststof.

Natuurlijk hebben de wijngekken deze bag in box houder getest. Het is een lekker klein exemplaar van een mooi materiaal en een roestvrijstalen handvat. Lekker klein en makkelijk mee te nemen. Door middel van een soort van ‘donut’ die als koelelement dient, kan je de wijn op temperatuur houden houden. Neem wel een gekoelde wijn want je kan de wijn er niet mee koelen. Het kleine exemplaar heeft buiten de voordelen die deze heeft ook wel een nadeel, je moet de bag in box houder optillen om je glas in te schenken. Aan de andere kant is het een lichtgewicht bag in box houder en weegt (inclusief koelelement) 1300 gram. Het koelelement is lekker klein en kan zelfs makkelijk in een campingkoelkast. Verder vind ik het niet zo mooi dat je de zak van de bag in box aan de voorkant ziet zitten maar dit is een kwestie van smaak.

Royal VKB
Royal VKB is het nieuwste merk van Koninklijke Van Kempen & Begeer. Koninklijke Van Kempen & Begeer, opgericht in 1789, is van oudsher een zilverfabrikant en heeft haar productontwikkeling altijd afgestemd op de leefgewoontes van de moderne mens in de huidige maatschappij.

Website: www.royalvkb.com

De testgegevens:

Inhoud: 2 en 3 liter pakken van bag in box wijnen
Materiaal: Duurzaam en mooi kunststof materiaal, gedegen handvat van roestvrijstaal. Lijkt degelijk en solide
Gebruiksgemak: De bag in box wijn laat je eenvoudig in de houder zakken en het koelelement doe je er bovenop. Door de bag in box houder niet zo hoog is moet je de houder boven je glas houden of de bag in box Servin wijnhouder op de rand van de tafel zetten
Vormgeving: Jammer genoeg zie je de bag in box zak zitten aan de voorkant. Dit ziet er niet mooi uit. Het voordeel is wel dat je de hoeveelheid wijn met de zak ziet zitten. Hierdoor kan je sneller ingrijpen om er een nieuwe (gekoelde) wijn in te doen
Koeling: door het koelelement bovenop is het contact met de wijn net voldoende. Je moet de wijn voorkoelen in de koelkast en dan kan je de wijn goed op temperatuur houden
Kwaliteit van de bag in box houder: goed en degelijk
Prijs: € 39,95

Andere artikelen over bag in box wijnen van 2014.
[get_posts tag=”bag-in-box-2014″]

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!