Schrijf je in voor de Prix Culinaire Le Taittinger Benelux

taittinger

Nederlandse en Belgische chef-koks staan in de starthouding.

Op maandag 12 oktober wordt voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. De wedstrijd is één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd worden voor professionele chefs. Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met een Michelinster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink* is de nieuwe juryvoorzitter voor Nederland. Hiermee is hij de opvolger van de Franse Meesterkok Jean Jacques Menanteau, die jarenlang zijn rol als voorzitter met succes vervulde. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011 en bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Koks kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om kans te maken op de prestigieuze titel.

Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury. Juryvoorzitter Lars van Galen (NL) zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 23 november, in Parijs.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Kijk op http://prixculinaire.taittinger.fr/sites/drupal.taittinger/files/dossier_inscription_pays_bas_version_neerlandaise.pdf (kopieer de link in de browser) voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als kok
  • Tussen de 24 en 39 jaar oud
  • Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!