#sauvblanc day met Nieuw Zeelandse wijnen

De wijngebieden van nieuw zeelandZeg je sauvignon blanc, dan zeg je Nieuw Zeeland. Karakteristieke sauvignons uit een ver land die zeer populair zijn in Nederland.

Om de Sauvignon Blanc nog meer onder de aandacht te brengen, wordt in februari 2016 de International Sauvignon Blanc Celebration (ISBC) georganiseerd in Marlborough. Van 1 tot en met 3 februari 2016 staat dit druivenras in de spotlights.
Philip Gregan: “De International Sauvignon Blanc Celebration biedt iedereen in de wijnwereld de kans om samen te komen in Nieuw-Zeeland, om meer te leren over en te genieten van ’s wereld meest toonaangevende Sauvignon Blanc wijnen.”

Vrijdag 24 april 2015 – Sauvignon Blanc Day #SauvBlanc

Naast de Sauvignon Blanc Celebration, die in 2016 plaats vindt, wordt dit jaar voor de zesde keer de International Sauvignon Blanc Day georganiseerd. Vrijdag 24 april 2015 zal in het teken staan van de Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc met proeverijen en acties in diverse wereldsteden. Iedereen wordt gevraagd op die dag te genieten van een #SauvBlanc en dit te delen op social media.

Over wijn uit Nieuw Zeeland

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!