Route des Vins: Limburgse wijnen in het middelpunt

Limburgse wijnroute
Bij Route des Vins staat de promotie van Limburgse wijnen en het wijntoerisme in Limburg centraal.

Je vindt op de website van Route des Vins informatie over de wijngaarden en producenten, verkopers en horeca, proeverijen en allerlei activiteiten rondom Limburgse wijn. En dat zijn er vele. Om er maar eens enkele te noemen:

Vrienden van Limburgse wijn

De wijnclub Vrienden van Limburgse wijn. Limburgse wijn proeven?
De ‘Vrienden van Limburgse wijn’ is een wijnclub waarbij je geniet van aanbiedingen en privileges. Je ontdekt de Limburgse wijn, de wijngaarden en de restaurants die de wijn schenken. Voor 5 euro ontvang je een digitale clubkaart en gratis een Route des Vins kaart. Op deze kaart staan meer dan 50 wijngaarden in Belgisch en Nederlands Limburg beschreven.
Als je lid word van de wijnclub ‘Vrienden van Limburgse wijn’ lees je elk kwartaal de laatste nieuwtjes in onze nieuwsbrief en krijg je kortingen en uitnodigingen voor allerlei activiteiten, zoals proeverijen en bezoekjes aan wijngaarden.
Het meisje met een rode baret op de clubkaart is een knipoog naar de wijnboer en is als symbool gekozen voor de Vrienden van Limburgse wijn.
Vrienden van Limburgse wijn

Er zijn verschillende boeken verkrijgbaar bij Route des Vins. Uiteraard hebben die één centraal thema: Limburgse wijn.
Bijvoorbeeld het nieuwste boek over de Limburgse wijngaarden: “Vrienden van Limburgse wijn”. Dit is een leuk nieuw boek (52 pagina’s) op magazineformaat, over de Limburgse wijngaarden. Met openhartige interviews met de wijnmakers van onder andere Domein Aldenborgh, Wijnkasteel Genoels Elderen, Landgoed Overst, Hoeve Nekum, Wijngaard Sint Martinus en het wijnrestaurant Mes Amis.
Je treft ook een overzicht met beschrijving aan van de ruim 50 wijngaarden in Belgisch- en Nederlands Limburg en een enthousiast voorwoord van Cees van Casteren.

Maar er zijn nog meer interessante boeken verkrijgbaar! Om maar eens enkele voorbeelden te noemen: wat dacht u van “Langs Limburgse wijngaarden” van Kees Bos. Hierin beschrijft hij prachtige wandelwegen langs Limburgse wijngaarden.
Of de bekende boeken “Wijn van Nederlandse bodem” van Geert-Jan Vis, Denise Maljers (geologen en onderzoekers bij TNO) en Stan Beurskens (oenoloog en wijnmaker bij Wijngaard St. Martinus). Of het boek “Wijn van eigen bodem” van Mariëlla Beukers en Irene de Vette.

Route des Vins

Route des Vins bevat ook veel informatie over het product wijn in het algemeen. Zoals de geschiedenis van de wijnbouw, wijn maken, wijn proeven, wijn kopen en wijn en spijs combineren.

Route des Vins wijnroutekaart

Wat u ook kunt vinden op Route des Vins is een lijst met restaurants, terrassen en wijnbars die Limburgse wijnen schenken. Zo weet u precies waar u moet zijn voor Limburgse wijnen bij uw lunch of diner!
Ook op de speciaal ontworpen vouwkaart (foto hierboven) van de Limburgse wijnroute kunt u lokale restaurants, Limburgse wijngaarden en speciaalzaken in regionale streekproducten vinden.

Wijn en wijngaardWil jij je eigen wijngaard?

Droom je van een eigen wijngaard?
Dan is een abonnement op Wijn en Wijngaard misschien wel erg leuk. Het vakblad voor de wijnbouw bestaat al meer dan 25 jaar en verschijnt elk kwartaal. Een jaarabonnement kost slechts € 35,-. U krijgt niet alleen de gedrukte versie, maar ook een digitale versie van elk nummer. De digitale versie is handig om te bewaren als u naderhand nog iets wilt opzoeken. Het afsluiten van abonnementen verloopt online via routedesvins.nl.

Limburgse wijnen zijn misschien wel de beste wijnen van Nederland

Mede initiatiefnemer van Route des Vins is de Stichting Promotie Limburgse Wijnen. Deze richt zich op het ontwikkelen en bevorderen van het wijntoerisme in Belgisch- en Nederlands Limburg. De stichting zet zich in om de mensen kennis te laten maken met de uitstekende kwaliteit van Limburgse wijnen. Hiervoor ondersteunt zij de wijngaardeniers, wijnmakers, wijnhandel en horeca. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en is financieel afhankelijk van haar donateurs.

Stichting Promotie Limburgse wijnMen heeft een promotiecentrum geopend in Maastricht, aan de Bassinkade nr. 8. Het promotiecentrum voor Limburgse wijn krijgt overigens een nieuw onderkomen bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer, een prachtige locatie met een eigen mergelgrot.
De verschillende activiteiten van het promotiecentrum kunt u HIER nalezen.

Route des Vins is een prachtig initiatief om gastronomisch Zuid-Limburg en de Limburgse wijnen helemaal op de kaart te zetten!

WEBSITE:www.routedesvins.nl
#wijn #wijngekken #wine #nederlandsewijn #routedesvins #limburg #limburgsewijnroute