Robert Parker verdient een plaats in de “Vintners Hall of Fame”

Robert Parker

De Amerikaanse wijncriticus Robert Parker is deze maand ingewijd in het Culinary Institute of America’s Vintners Hall of Fame.

Parker is dan de eerste wijncriticus die in de Hall of Fame wordt toegelaten. Robert Parker is, zoals jullie wellicht weten, de oprichter van de tweemaandelijkse nieuwsbrief The Wine Advocate en heeft een grote invloed in de wondere wereld van wijn.

Vintners Hall of FameParker reageerde als volgt: “Dit betekent heel veel voor mij, hartelijk dank!”

Naast Parker zullen ook wijnschrijver en auteur Frank Schoonmaker, de baanbrekende wijnmaker Meredith “Merry” Edwards en de Mexicaans-Amerikaanse leider van de Union of Farm Workers, Cesar Chavez in het zonnetje gezet worden.

De jaarlijkse ceremonie vond plaats op 18 februari jl. in het Culinary Institute of America in de Napa Valley.

“Dit jaar vertegenwoordigen de winnaars een breed spectrum van de wijnwereld en laten zien hoe mensen uit zeer verschillende beroepen de kwaliteit en de beleving van Californische wijnen hebben beïnvloed”, vertelde CIA-president Tim Ryan.

Robert Mondavi’s Vintners Hall of Fame plaque

De klas van 2013 wordt dan ingewijd in de Vintners Hall of Fame Barrel Room nadat de onthulling heeft plaatsgevonden van de gebeeldhouwde bronzen plaquettes ter eren van degenen die in 2012 zijn ingewijd.

 

 

 

 

 

Reeds ingewijd in de Hall of Fame zijn Randall Grahm van Bonny Doon, Joel Peterson van Ravenswood, Warren Winiarski van Stag’s Leap, wijnmaker en consultant Zelma Long, Paul Draper van Ridge, Gallo oprichters Ernest en Julio Gallo en de “godfather” van de Californische wijnen, wijlen Robert Mondavi.


Hier nog een video hiervan:

Proef smakelijkkk….

Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!