Robert Parker heeft nog steeds héél veel invloed

screaming eagle cabernet sauvignon tijdens een wijnveiling
Robert Parker heeft nog steeds veel invloed in de wijnwereld, héél veel invloed.

Robert Parker bepaalt de prijzen

Robert Parker heeft een deel van zijn activiteiten overgedaan aan zijn werknemers omdat hij het wat rustiger aan wilde doen. Het bedrijf is ook verkocht aan een Aziatische multinational maar Robert Parker heeft nog steeds héél veel invloed in de wijnwereld.

Onlangs heeft de wijngoeroe Parker de wijn van Screaming Eagle uit Californië bekroond met de hoogste onderscheiding die Parker aan een wijn kan toekennen. De Cabernet Sauvignon van Screaming Eagle uit de Napa Valley is van de jaargang 2010 en Parker heeft deze wijn bekroond met 100 punten. 100 Punten wijnen komen bij Parker niet vaak voor en dit is het hoogte wat Parker aan een wijn kan geven maar als dit gebeurt dan is er gelijk onrust rond zo’n wijn.

De prijs van de Screaming Eagle uit 2010 is maar liefst een dikke 900 US dollar gestegen. De prijs ging van 1900 dollar na ruim 2800 dollar.

De jaargang 2007 was al bekroond met 97 Parkerpunten maar dit mocht de prijs niet opdraven terwijl de jaargang 2011 maar 92 punten had gekregen van Parker

Screaming Eagle is een rariteit waar elk jaar weer talloze mensen op zitten te wachten. Je kan je inschrijven voor een bepaalde jaargang en (als je geluk hebt) mag je ook een flesje kopen. Er zijn enorme wachtlijsten en je moet jarenlang geduld hebben voordat je een fles of kist mag kopen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!