Robert & Marcel, samenwerking van wijnboeren in Saumur

robert&marcel saumur

Cave Robert & Marcel in Saint-Cyr-En-Bourg is een groot wijnbedrijf met veel aangesloten wijnboeren.

 

Samenwerking kan heel interessant zijn en zeker in de wijnwereld. Alleen is maar alleen en dat is niet aan iedereen toebedeeld. Ook kan het runnen van een wijngaard, de verkoop, vinificatie en promotie heleboel stress opleveren. Met deze stress is het bijna onmogelijk om nog goede wijnen te maken.

 

wijnflessen aan de wand

Robert & Marcel, samenwerken is het sleutelwoord

Met deze gedachte is Robert & Marcel ook ontstaan in 1957. Het bedrijf kent een lange traditie van wijn maken rond de stad Saumur in de Loire vallei. Het bedrijf is gevestigd in Saint-Cyr-En-Bourg en hebben als Cave des Vignerons de Saumur zo’n 300 leden aan zich verbonden.

robert&marcel, visite des caves, dégustation

In 1957 is het bedrijf gestart met een tiental kleine wijnboeren die een beter samenwerkingsverband wilden hebben en nu zijn ze uitgegroeid tot de grootste coöperatie in de omgeving van Saumur.

 

300 wijnboeren die duurzame wijnen maken

wijngaard in de loire valleiUiteraard kan zo een grote coöperatie alleen maar blijven bestaan als er mooie en betaalbare wijnen worden geproduceerd. Ook moet een coöperatie van dit formaat met zijn tijd meegaan. Om deze reden is een aantal jaren geleden besloten om duurzaam wijn te maken.

Duurzaam wijn produceren betekent niet alleen maar dat je je druiven met minder pesticiden behandelt, maar ook lichtere flessen, zonnepanelen en talloze andere maatregelen om mens en natuur te beschermen.

 

Veel wijn naar de supermarkt

mooie vormgegeven wijnrekOm aan de vraag te voldoen moet je genoeg wijn kunnen produceren. Met deze gedachte is besloten om meer instapwijnen te maken, maar ook zijn er wijnen die komen van enkele domaines die op het etiket vermeld worden. Zelfs biologische wijnen hebben Robert en Marcel in het assortiment en ook alcoholvrije wijnen worden niet vergeten.

De Robert & Marcel coöperatie heeft een kleine 50 wijnen in het assortiment. Die wijnen worden gemaakt door 300 wijnboeren in de omgeving van Saumur met een wijngaardareaal van 1800 hectare.
Veel onderscheidingen heeft de Cave des Vignerons de Saumur al mogen winnen. Onder die medailleregen zitten ook veel gouden medailles en internationaal heeft deze cave een goede reputatie.

openingstijden caves robert & marcel saumurJe kunt de cave van Robert & Marcel vinden aan de Route de Saumoussay, Saint-Cyr-En-Bourg in het Loire dal nabij de plaats Saumur. Er is ook een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen, de openingstijden kan je vinden in het staatje hiernaast.

 

De website kan je vinden op http://www.robertetmarcel.com/en/

 

 

la cave aux sensations