Rioja en de Tempranillo ongekend populair

de rioja wijngaarden in spanje

Rioja en de Tempranillo-druif gebaseerde wijnen zijn ongekend populair bij onze buren aan de andere kant van de Noordzee

Deze twee bekende wijngerelateerde produkten blijven de Spaanse wijnkar trekken voor de UK.
Van Rioja wisten we al lang dat deze ongekend populair was en nu begint de Tempranillo-druif uit Spanje ook in marktwaarde te stijgen.

Vooral wijnen uit Valdepeñas en uit Navarra blijken hoog genoteerd te zijn op de Tempranillo-ladder. Master of Wine Laura Jewell van het Engelse Tesco zei hierover: “Rioja look-alikes uit Valdepeñas hebben veel waar voor hun geld en zijn bij ons razend populair. Vooral de wijnen waar een gouden netje omheen zit worden massaal afgenomen, maar die stralen ook wel een bepaalde stijl uit”.
Emma Nichols van Oddbins zei dat de Rioja nog ongekend populair is en dat de consumenten in Engeland nog steeds Rioja associëren met Spanje.

Bij de rode en witte wijnen uit Navarra zit ook een stijgende lijn, maar ook bij de witte wijnen uit Galicië zit een verhoging van het marktaandeel en blijken ook gretig te worden afgenomen.

Dit eerste halfjaar is er een stijging waargenomen in de UK van 25,2% in volume van Spaanse Rioja’s of Tempranillo gebaseerde varianten en lijkt deze trend zich voort te zetten voor het tweede halfjaar.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin