Riesling weken weer in aantocht

rieslingweeks

Wijngek Ed heeft hier al een artikel aan gewijd op wijngekken.nl. Voor mooie wijnen en wijnstreken moet je wel eens een uitzondering maken. Dus nogmaals een artikel voor de RieslingWeeks. Voor de derde keer worden de RieslingWeeks weer georganiseerd door de restaurants en wijnwinkels en alles in het kader om de Duitse wijnen meer te promoten.

Duitse wijnen moet je niet onderschatten. Vaak grijpen consumenten naar de bekende Franse wijnen of Italiaanse wijnen. De laatste paar jaren komen hier nog de Nieuwe Wereldwijnen bij als Australië, Chili, Argentinië en nog een paar landen.
Meestal blijven wijnen uit Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland achter in de verkopen ten opzichte van de voorgenoemde streken.

RieslingWeeks

Van zaterdag 1 juni tot en met zondag 16 juni worden de RieslingWeeks weer gehouden in heel de horeca. Tijdens de RieslingWeeks kan je Duitse Riesling op allerlei manieren ontdekken of weer opnieuw ontdekken. In deelnemende restaurants kan je weer genieten van speciale Rieslingmenu’s tegen aantrekkelijke prijzen. De menu’s worden samengesteld door de chef-kok en de bijpassende wijnen worden door de sommelier aaneengeschapen.
Ook doen dit jaar de wijnwinkels ook mee met speciale acties met Duitse wijnen gemaakt van de Rieslingdruif. Met hoge kortingen gaan de wijnen dit jaar de deur uit en dan kan je thuis heerlijk van je Rieslingwijnen genieten.

De deelnemende restaurants zijn:
Oriental 128 Amsterdam
Tandjong Priok Arum
Zilte Zoen Bergen aan Zee
Zilte Zoen Egmond aan Zee
Wijnrestaurant mes amis Maastricht
Zilte Zoen Schoorl
Grand cafe Het wijnhuis Zwolle

De deelnemende wijnwinkels zijn:
Wijnkoperij de Hermitage Amsterdam
Winterberg Wijnen Beverwijk
Prinsen Duitse Wijn Nieuw Weerdinge
Allemanja Zaandijk
Wijnkoperij De Witte Os Zeist
Pure taste Zutphen

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin