Restaurant Eindeloos is meester van wijn en spijs

Coq-au-vin- wijn en spijs

Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden wint de Meester van Wijn & Spijs trofee.

Maandag 3 oktober 2016, in het Miele Experience Center te Vianen, vond de finale van “Meester van Wijn & Spijs 2016” plaats. Een wijn-spijswedstrijd georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met wijnimporteur LFE, ondersteund door het Franse wijnhuis Domaine du Tariquet.

Groupe du Vin, een uniek samenwerkingsverband van zelfstandige wijnhandelaren door heel Nederland, daagden eerder dit jaar alle leden van Les Jeunes Restaurateurs uit een spannend gerecht te bedenken dat perfect bij past bij Domaine du Tariquet Prèmieres Grives. Alle combinaties werden door René van Heusden (Perswijn) en een aantal wijn- en foodprofessionals beoordeeld. Het resultaat: 6 teams (bestaande uit een chef en een sommelier), die vervolgens streden om de 3 finaleplekken in het Miele Experience Center te Vianen.

Tijdens de spannende, 30 minuten durende finale bereidden de 3 overgebleven chefs voor een laatste keer hun gerecht en presenteerden de sommeliers de wijn-spijscombinaties aan de jury, bestaande uit vier wijn- en foodprofessionals. De jury beoordeelde het totaalplaatje en er was extra aandacht voor de presentatie aan tafel. Deze jury, met als voorzitter Bart van Berkel (winnaar Masterchef 2014), koos uiteindelijk de “Meester van Wijn & Spijs”.

Na een spannende finale werd het team van Eindeloos uit Leeuwarden gekozen tot winnaar van de eerste editie “Meester van Wijn & Spijs”. Sommelier Jorrit Bokma en Chef Willem Schaafsma van Eindeloos waren met het gerecht van Langoustine met Citruskorst, romige mais met venkel en een jus van saffraan de terechte winnaar. Het eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht sloot het mooiste aan bij de Domaine du Tariquet Premières Grives.

 

Een leuk filmpje hierover kun je kijken op https://youtu.be/8479r84-yUQ