Regering wil de Bourgogne en Champagne op de UNESCO lijst

Regering wil de wijngaarden van Bourgogne en Champagne op de UNESCO lijst
De Franse regering doet haar uiterste best om de wijngaarden in de Bourgogne en de Champagne op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

De regering is van mening dat het volgend jaar moet gaan lukken. Dit tot grote vreugde van de wijnproducenten uit de regio’s, nadat ze de status vorig jaar nog misliepen.

Het ministerie van Cultuur van Frankrijk heeft de wijngaarden van de Bourgogne en van de Champagne voorgesteld omdat ze vindt dat door de typering van de grondsoort en de diverse klimatologische omstandigheden de status van Werelderfgoed ruim moeten verdienen. Ook de wijngaarden, de kelders ende wijnhuizen moeten deze status gaan verdienen.

‘We willen dit al een lange tijd ‘, zegt Claude Chevalier, voorzitter van de Bourgondische wijn beroepsorganisatie BIVB. ‘We moeten ons erfgoed beschermen en we doen dit dan ook speciaal voor onze nakomelingen’. ‘Wij zijn anders, ‘ opperde Florence Garnier, sales director bij Chateau de Santenay en eigenares van 98 hectare aan wijngaarden in Bourgondië. ‘Het is niet omdat we de Franse nationaliteit hebben maar vanwege de geologie, het klimaat en onze eeuwenoude kennis’.

Zowel de Bourgogne- als de Champagnestreek zal niet voor 2015 voor het comité van UNESCO verschijnen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin