Recordaantal Champagneflessen voor de Britten

Recordaantal Champagneflessen voor de Britten
Het Britse Lagerhuis heeft weer een record gebroken.

Recordaantal Champagnes voor het Britse parlement

Het record ligt in dit geval op 8082. Dit zijn het aantal flessen Champagne die besteld zijn voor het Britse Lagerhuis. Dit is een stijging van 72 procent in vergelijking van vier jaar geleden.
Het gaat dus goed met de Britse economie. Toen de crisis aanving daalde de investeringen in Champagneflessen maar nu het weer goed gaat met de economie worden de investeringen weer aangezwengeld.

Weliswaar heeft het kabinet in het Verenigd Koninkrijk serieuze besparingen doorgevoerd die de bevolking zwaar heeft getroffen maar dit heeft ze niet weerhouden om deze aanschaf te doen.
Toen de Huffington Post UK lucht kreeg van deze investering ging de krant op onderzoek uit en kwam op dit aantal aangeschafte Champagneflessen. Toen de publicatie verscheen in de krant stroomden de kritische ingezonden brieven binnen van verontwaardigde lezers.
Onder de Champagnemerken behoren de huizen van Taittinger, Lenoble. Ook Prosecco van het Zonin was van de partij en heeft het Britse Lagerhuis ook een eigen merk Champagne, genaamd ‘House of Commons Champagne’.

Een woordvoerder van het parlement verklaarde dat het hogere aantal flessen vooral te maken had met een stijging in het aantal recepties dat het parlement organiseert.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!