Puur Restaurant Week wederom een groot succes


Afgelopen week vond de Puur Restaurant Week wederom weer plaats. In het hele land genoten gasten van lekkere en gezonde Puur Menu’s.

Tijdens de Puur Restaurant Week stond in 50 restaurants in Nederland biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch) centraal. Het doel van de Puur Restaurant Week is dan ook het stimuleren van deze 3 pijlers in de horeca. Naast Ramon Beuk heeft de Puur Restaurant Week er een nieuwe ambassadeur bij, namelijk ‘Restaurant Natuurlijk’ in Egmond aan Zee. Eigenaren Niels en Mirjam Gouda wonnen vorig jaar de titel: ‘Puurste Restaurant van Nederland’. Zij blijven zich inzetten voor nog meer pure ingrediënten op de menukaart.

De Veldkeuken in Culemborg is winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’.
Op ambachtelijke wijze bakt de Veldkeuken in eigen bakkerij brood, quiches en taarten. Met de producten uit eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze én met veel aandacht heerlijke gerechten bereid. De vakjury besloot dat de Velkeuken de award won vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart.

Meer info kan je krijgen op www.puurrestaurantweek.nl. Volgend jaar komt er natuurlijk weer een vervolg van dit grootse biologische en fairtrade evenement.

Martin Kuhlman