President Obama vrijgevig met een Brunello di Monalcino

poggio antico 1997

Afgelopen weekend zijn de politieke wereldleiders weer bijeen gekomen om een uitweg te zoeken voor de financiële crisis waarin wij met de rest van de wereld verkeren.

Zoals gewoonlijk lagen de ideeën over de financiële crisis en de uitweg hiervan weer enorm uiteen. Soms kunnen onze grote politieke wereldleiders het gewoon niet eens worden. Dan kunnen ze beter een voorbeeld aan Nederland nemen. Onze Nederlandse leiders zijn het soms in een paar uur met elkaar eens, bijvoorbeeld het Kunduz akkoord.

Maar genoeg hierover. Aan een ding kunnen onze Nederlandse leiders wel een voorbeeld nemen aan de wereldleiders. Neem bijvoorbeeld president Obama van de Verenigde Staten, die gaf zomaar een lid van het Huis van Afgevaardigden een lekker flesje wijn voor zijn verjaardag.
Tijdens een stemming in het Huis van Afgevaardigden feliciteerde president Obama de jarige John Boehner plotseling. Boehner was compleet verrast en de vergadering ging daarna met een beduusd achterlatende Boehner, gewoon door. Een half uurtje na de vergadering liep Boehner’s assistent door de hal met een glinsterende zak die de vorm had van een wijnfles. De krant De Newyork Times wist toen te melden dat het een fles Merlot was, aangezien Boehner een grote liefhebber is van Merlotwijnen. Later kwam dus uit dat De Newyork Times het helemaal verkeerd had. Het was dus een fles Brunello di Montalcino, een 1997 en een hele dure van Poggio Antico van Cantina Altero. De eigenaren van Altero kregen lucht van en het hele verhaal en alles stond daarna gelijk op Twitter.

Of het ging om een gewoon vriendschappelijk cadeautje is niet bekend. Ik vind wel dat onze Nederlandse leiders Rutte en Samsom hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Bij mijn weten houden ze niet zo van wijn. Weet jij het wel dan krijg ik hierover graag een mailtje.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin