Ozzy Osbourne met ‘Suicide Solution’

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne, die eigenlijk gewoon John Michael Osbourne heet, werd op 3 december 1948 geboren in het Engelse Birmingham. Om precies te zijn op Lodge Road 14.

Het gezin waar Ozzy in opgroeide was erg arm. In de puberteit had Ozzy het helemaal gehad en zag het volledig niet meer zitten. Hij probeerde zichzelf van het leven te beroven door zich te verhangen aan een waslijn. Deze poging mislukte, zoals u wellicht wel doorheeft. Hij werd op tijd door zijn vader gevonden. Ozzy had het moeilijk en het duurde dan ook niet lang of hij mocht de gevangenis eens van binnen zien, nadat hij was opgepakt wegens een inbraak. Eind jaren ’60 vond hij echter zijn oude liefde, de muziek , weer terug.

Ozzy OsbourneHij speelde in een paar bands en in Rare Breed ontmoette hij Terence “Geezer” Butler. Toni Iommi wilde samen met Bill Ward een nieuwe band starten en Ozzy reageerde op hun advertentie.
Osbourne, Butler, Iommi en Ward zochten een naam voor hun band en verzonnen de naam ‘Earth’. Met die band kwamen ze niet aan de bak en gingen op zoek naar een andere naam. Ze werden geïnspireerd door de Boris Karloff horrorfilm “Black Sabbath” en zo kwamen ze aan de naam van een wat later bleek te worden, een wereldberoemde heavymetalband. Het debuutalbum in 1970 had onverwacht veel succes. Ook het tweede album ‘Paranoid’ dat eigenlijk “War Pigs” had moeten heten, scoorde hoog.

Na veel succes te hebben gehad boterde het niet helemaal meer tussen de bandleden en dat kwam ook door overmatig drank en drugsgebruik. In 1979 werd Ozzy ontslagen vanwege deze geneugten.
Ozzy besloot mede door Sharon Arden (zij is de dochter van Don Arden en zal later ook de vrouw en steun en toeverlaat van Ozzy worden) zijn eigen band op te richten genaamd ‘The Blizzard of Ozz’.

Ozzy, die ook “The Prince of Darkness” genoemd werd, moest zijn naam hoog houden toen tijdens één van zijn optredens een fan een vleermuis op het podium gooide. Ozzy beet het dier zijn kop eraf…Hij dacht dat het een nepvleermuis was….Het bleek een echte vleermuis….Dat werd dus snel een ritje naar het ziekenhuis….

Op 4 juli 1982 trouwde hij met Sharon.

Het nummer waar het in dit artikel allemaal om draait zou vooral jonge fans oproepen om een einde aan hun leven te maken. U BENT DUS GEWAARSCHUWD!!!!

In 1997 begon Ozzy met zijn wereldberoemde Ozzfest. Samen met metal acts zoals Pantera, Marilyn Manson en oude gediende Black Sabbath gaat hij op tournee.

In 2001 gaat Ozzy en eigenlijk vrijwel de gehele familie Osbourne een contract aan met MTV. Er wordt een realityshow gemaakt rondom het leven van de familie Osbourne. Vanaf de eerste uitzending van “The Osbournes” blijkt de serie zeer succesvol te zijn.

In 2010 verwierf Ozzy via juridische stappen 50% van de rechten op de groepsnaam Black Sabbath.

Black Sabbath zou in de ‘oude’ samenstelling in 2012 een tournee beginnen, maar na een paar concerten wordt deze afgelast in verband met de kankerbehandeling van Iommi.

Sinds december 2010 is de verkoop van zijn albums gestegen naar een totaal aantal van meer dan 100 miljoen albums wereldwijd.

Veel kijkplezier….

Songtekst ‘Suicide Solution’

Wine is fine
But whiskey’s quicker
Suicide is slow with liquor
Black SabbathTake a bottle drown your sorrows
Then it floods away tomorrow
Away tomorrow

Evil thoughts and evil doings
Cold, alone you hang in ruins
Thought you’d escape the reaper
You can’t escape the master keeper

‘Cause you feel life’s unreal
And you’re living a lie
Such a shame who’s to blame
And you’re wondering why
Then you ask from your cask
“Is there life after birth”?
What you sow can mean hell on this earth
Hell on this earth

Now you live inside a bottle
The reaper’s traveling at full throttle
It’s catching you but you don’t see
The reaper is you and the reaper is me

Breaking laws,
Knocking doors
But there’s no one at home
Make your bed,
Rest your head
But you lie there and moan
Where to hide,
Suicide is the only way out
Don’t you know what it’s really about

Wine is fine
But whiskey’s quicker
Suicide is slow with liquor
Take a bottle drown your sorrows
Then it floods away tomorrow.

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!