Hebben we over 30 jaar geen wijnbouw meer is een brandende vraag bij topwijnproducenten in de Loire….
Door de opwarming van de aarde krijgen de druiven steeds hogere percentages aan suikers en dit heeft weer tot gevolg dat de alcoholpercentage hoger en hoger worden.
Zo’n twintig jaar geleden lag het gemiddelde alcoholpercentage van de Bordeaux wijnen op 12 procent (de Belgen noemen dit ‘graden’). Tegenwoordig haalt niemand dit percentage meer, want deze liggen nu rond de 13,5% tot zelfs 14%.
Dit heeft allemaal te maken met de opwarming van de aarde.
Je merkt dat ook aan de geografische grens waar het nog mogelijk is om wijnstokken te verbouwen. Niet alleen in Nederland verbouwt men op steeds grotere schaal wijndruiven, maar ook in meer noordelijke streken is de wijnbouw doorgedrongen. Ook in Denemarken, maar zelfs in Zweden heeft men de wijnstok ontdekt. Staat nog allemaal in de kinderschoenen, maar toch.
http://www.youtube.com/watch?v=Eg7hgAld8Rs
Waar gaat het naar toe?….
Proef smakelijkkk….
Chris
Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!