Nieuwe vinologen van de Wijnacademie: diversiteit, passie en avontuur.

Wijnacadenie

Nederland heeft er weer 34 vinologen bij! Een persbericht van de Wijnacademie

Maarn, 28 maart 2014.
Tijdens een feestelijk diner op donderdag 27 maart in restaurant Het Bergpaviljoen in Amersfoort ontvingen 34 kersverse vinologen uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het bijbehorende speldje.

De opleiding voor het diploma Vinoloog van de Wijnacademie© geldt als een garantie voor gedegen en up-to-date vakkennis voor iedereen die in het dagelijks leven werkzaam is met wijn. Onder de geslaagden bevinden zich dan ook veel mensen die in hun beroep elke dag opnieuw op zeer uiteenlopende wijze met wijn in aanraking komen. Uiteraard waren er de nodige eigenaren of medewerkers van een wijnhandel of slijterij bij de geslaagden, maar daarnaast ook verschillende wijnimporteurs, een docent aan een Hotelschool, enkele sommeliers, de eigenaar van een Nederlandse wijngaard, twee restaurateurs en de eigenaren van een evenementenbureau.
Ook ontvingen enkele particulieren met een bovengemiddelde passie voor wijn het diploma, waaronder twee artsen; wijn is klaarblijkelijk gezond!

Wijnacademie

Opvallend is het verhaal van journaliste Remke de Lange. Zij schrijft voor diverse media over film, de Verenigde Staten – waar ze zes jaar woonde – en wijn. In 2009 besluit ze voor een jaar met man en kind naar Australië te verkassen om tijdens die periode op een wijnbedrijf te werken en daar een boek over te schrijven. Ze komt terecht in de kwaliteitsregio McLaren Vale. Al snel rijst het idee om tijdens haar verblijf ook zelf een wijn te maken. Die wijn komt er uiteindelijk ook, natuurlijk gemaakt van shiraz, dé druif van het gebied.
Na terugkomst in Nederland verschijnt niet alleen het boek over haar Australische avontuur, maar begint ze ook aan de vinologenopleiding van de Wijnacademie. De harde dagelijkse wijnbouwpraktijk wordt gevolgd door verdere verdieping middels achtergrond en theorie plus letterlijk honderden wereldwijde proefervaringen.

De Wijnacademie bestaat dit jaar 40 jaar en verzorgt niet alleen de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie©, maar ook het daaropvolgende begeleidingstraject naar het hoogste wijndiploma in Nederlandtitel: Magister Vini. Daarnaast neemt de Wijnacademie de examens af voor het Wijnbrevet, een diploma op SWEN 2 niveau dat toegang geeft tot de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie©.

Meer informatie: www.wijnacademie.nl
Facebook: www.facebook.com/Wijnacademie
Twitter: @deWijnacademie

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!