Nieuwe Taittinger champagne gelanceerd

nieuwe-collectie-taittinger-champagneHet is weer zover. De nieuwe collectie van Taittinger champagne ziet het levenslicht.

De nieuwe Taittinger Collection bottle is maandag 26 september in Amsterdam gelanceerd.

Taittinger champagne
foto Tony Perez

Dit jaar was het de eer aan de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado om de Taittinger Collection, millésimé 2008, van een label te voorzien. Vitalie Taittinger – naamdraagster en marketing directeur van het exclusieve champagnehuis – onthulde hoogstpersoonlijk de nieuwe fles in het fotografiemuseum FOAM te Amsterdam.

Sinds de introductie van de Taittinger Collection-reeks in 1983, verleenden enkele van de meest prestigieuze hedendaagse kunstenaars hun medewerking aan de Collection. Nooit eerder is een fotograaf gevraagd om een Champagne Taittinger Collection te ontwerpen. Voor deze bijzondere fles is gekozen voor een zwart-wit foto van een luipaard in de Barab River Valley (Namibië), afkomstig uit de collectie ‘Genesis’ uit 2013. Hierin staan biodiversiteit en het welzijn van de wereld centraal. Salgado liet zich inspireren door culturen die nog steeds leven volgens oude tradities, wilde dieren en nog niet door de mens aangetaste landschappen.’

 

Champagne Taittinger millésimé 2008

De vintage 2008 – een zeer goed oogstjaar – is een blend van Chardonnay (50%) en Pinot Noir (50%) en wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke frisheid en levendigheid. De wijn heeft mooie en goed geïntegreerde zuren, die de champagne een goed bewaarpotentieel geven.

 

Martin