Nieuwe geslaagden WSET Diploma Course en Weinakademikers

Acht nieuwe geslaagden WSET Diploma CourseDit jaar zijn er dertien nieuwe geslaagden voor de Diploma Course in Nederland en België.

De Diploma Course is de hoogste en zwaarste wijnopleiding in de Benelux en wordt verzorgd door WineWise, erkend opleidingsverstrekker van de Wine & Spirit Education Trust (WSET). Deze opleiding is als enige in de Benelux ook internationaal erkend. De geslaagden van dit jaar zijn: Chistophe Heynen, Sebastiaan Joosten, Yvo Erades, Evert Smit, Willem Wittebol, Martin Maynard, Kathleen Van den Berghe, Christopher Dryden, Piet Vannieuwenhuyse, Edwin Raben, Bram Lemmens, Lara Mol en Lendl Mijnhijmer.

Het totaal aantal geslaagden in de Benelux ligt daarmee nu op 79. De drie nieuwe Weinakademikers zijn: Elizma Myburgh , Deborah Schilperoort en Charlotte van Zummeren. Hiermee komt het aantal Weinakademikers in de Benelux uit op 28 personen.

 

De WSET geslaagden in het kort

Edwin Raben is eigenaar van Edwines.com en gecertificeerd docent voor de WSET bij de Academie voor Gastronomie.

Bram Lemmens is account manager bij de Belgische importeur La Buena Vida, verantwoordelijk voor de regio’s oost en west Vlaanderen. Bram geeft ook wijnlessen voor WineWise en Syntra West.
Kathleen Van den Berghe eigenaar en directeur van Château de Minière, een wijndomein in de AOC Bourgueil in het hart van de Loire vallei. Kathleen studeert nu verder voor Master of Wine.
Sebastiaan Joosten is assistent sommelier bij restaurant de Librije in Zwolle. Hij is hier medeverantwoordelijk voor de wijnselectie en het wijnadvies. Daarnaast won Joosten de prijs van beste proever van mousserende wijnen van Nederland, uitgereikt door het CIVC.
Willem Wittebol werkt als filiaalmanager bij “Uw Topslijter” in Zoetermeer. Als grote liefhebber van gedistilleerd kijkt hij uit naar het nieuwe spirits programma van de WSET.
Martin Maynard werkt als technisch schrijver in Brussel bij het European External Action Agency. Daarnaast is hij een groot Bourgogne liefhebber.
Chris Dryden is commandant bij de marine van de Verenigden Staten en studeerde voor de Diploma Course terwijl hij in Brussel gestationeerd was. Na zijn militaire carrière wil hij gaan werken in de wijnindustrie.
Christophe Heynen is directeur van Gustoworld in België en Frankrijk en studeert op het moment voor Master of Wine. Gustoworld is een van de belangrijkste importeurs van niet Franse wijnen in België en Frankrijk.

Nieuwe geslaagden WSET Diploma Course en Weinakademikers
Piet Vannieuwenhuyse werkte 25 jaar als restaurant manager bij Dock’s Café in Antwerpen en is recentelijk in dienst getreden bij WineWise als wijnconsultant en wijndocent. Daarnaast won Vannieuwenhuyse de prijs van beste proever van mousserende wijnen van België, uitgereikt door het CIVC.
Tijdens haar studies Klassieke Talen en Filosofie startte Lara Mol met werken bij La Bordelaise en Brand Wijnimport in Leiden. Haar werkzaamheden zijn hier zeer divers, van het verkopen van wijn tot lesgeven ten behoeve van de WSET cursussen.
Yvo Erades heeft 2 wijnwinkels in Leiden (La Bordelaise en Noordman Wijn Haagweg) waar hij zowel wijnen verkoopt aan consumenten als aan de horeca. Daarnaast geeft hij les voor de WSET niveau 3 cursus en is inkoper voor Brand Wijnimport.
Evert Smit is de 6de generatie eigenaar van Paviljoen Smit-Bokkum, het culinaire visitekaartje van Volendam. Naast restaurant is Smit-Bokkum ook een gerenommeerde palingrokerij.
Lendl Mijnhijmer is hoofd sommelier bij restaurant Waterproof in Den Haag. Daarnaast geeft hij les voor de WSET niveau 3 cursus en is actief op sociale media onder de naam “deWijnPiet”. Tot slot won Mijnhijmer ook de prestigieuze McNie Tasting Trophy voor ’s werelds beste proever voor Unit 3.

Martin