Nieuw wijnproeflokaal in Utrecht heeft zijn deuren geopend


Op 1 oktober is er een nieuw wijnproeflokaal in Utrecht geopend. Sommelier Martijn van den Hurk en sommelier Justin Bultman staan aan het roer van ‘Vieilles VINgnes’.

“Het werd tijd om onze passie in onze eigen zaak te vertalen”, vertellen de twee over de nieuwe proeflokaal en wijnspeciaalzaak. Martijn van den Hurk is oud sommelier van Restaurant Culinair Podium en columnist van De Restaurantkrant, en Justin Bultman is oud sommelier van Cuisinier Huize Molenaar.
Met hun wijnfilosofie willen ze een nieuwe frisse kijk op het product wijn presenteren. Behandel wijn met passie. “De meeste wijndrinkers zijn veel te bescheiden. Je weet al wat je lekker vindt en wat niet, daar gaan wij mee aan de slag. Het product wijn hoort niet op een voetstuk thuis. Ik bedoel het is een fenomenaal product, daar kunnen we niet omheen, maar het is niet van parelmoer. Behandel wijn alsof het met huiselijke passie en liefde door je moeder zelf gemaakt is en geniet ervan”, aldus Van den Hurk.

Tevens gaan ze workshops houden en masterclasses op het gebied van biodynamische wijnen en het werk als sommeliers. Je vind hun pand op de Oudegracht 66 in Utrecht.

Dit is ook het idee wat de WijnGekken hebben van wijn. Niet moeilijk doen. Wijn is om te drinken en van te genieten en dat vergeten veel mensen.

Martin