Nieuw wijnlokaal in Amsterdam die je niet mag missen

stuyvesant-wijnlokaal-in-amsterdam

Nieuw in Amsterdam is het stijlvol ingerichte Stuyvesant Wijnlokaal

Eindelijk weten we de reden achter alle bedrijvigheid rond het West Indisch Huis aan de Haarlemmerstaat. De Commandeurszaal, gelegen aan de voorzijde van het pand, is omgetoverd tot een prachtige wijnbar: Stuyvesant Wijnlokaal. Hiermee kan iedereen het iconische gebouw zeven dagen per week vanaf 12:00 binnenlopen voor een goed glas wijn, lunch, borrel en diner. Ook beschikt het Stuyvesant Wijnlokaal over het grootste en misschien wel mooiste terras van de Haarlemmerstraat.

De nieuwe hotspot ziet er indrukwekkend uit, alle originele ornamenten zijn behouden gebleven en worden stoer gecombineerd met grote spiegels, oranje banken en kunst van de Spaanse kunstenaar Jordi Gomez.

 

stuyvesant-wijnlokaal-in-amsterdam

 

Ook de rest van het concept is absoluut uniek en dat komt niet als een verrassing; mede-initiatiefnemer Wim Wiersma is het brein achter Wijncafé Lefebvre in Utrecht, dat in 2014 de titel ‘Wine Bar of the Year’ binnen sleepte. “Ook in Amsterdam willen we pure maar betaalbare kwaliteit bieden. Smakelijk, eerlijk, vlot en met een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. Denk aan veel wijnen per glas en herkenbare gerechten op mooi servies en plankjes geschikt voor lunch, borrel en diner”.

WijnGekken gaat voor je op onderzoek uit en publiceert snel een mooie fotoreportage die je niet snel zult vergeten.

STUYVESANT wijnlokaal
Haarlemmerstraat 75, Amsterdam
Telefoon: 020-5309848