Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek, Concours du Vin

Nederlandse wijnfeesten
Tijdens de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek heeft er ook een wijnwedstrijd plaatsgevonden. Hoe is die verlopen?

Afgelopen weekend waren de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Een uitgebreid verslag van mijn bezoek kun je HIER lezen. Waar ik in mijn verslag aan voorbij ben gegaan (mea culpa), is het Concours du Vin.

Het Concours du Vin is de wijnwedstrijd voor alle deelnemende stands aan de internationale wijnmarkt. Elke standhouder stuurt 2 soorten wijn in die aan een technische- en smaakanalyse wordt onderworpen.
De beste wijn in de categorie rood, wit en rosé wint een prijs in de Concours du Vin. Deze prijzen werden afgelopen zaterdag om 15:00 uur op het Marktplein door Burgemeester Slinkman van de Gemeente Berg en Dal, wethouder Sylvia Fleuren en juryvoorzitter Adam Dijkstra uitgereikt.

In de categorie rood was er een eerste prijs voor een wijn van Vin de La France van Berry en Tanja Beukering uit Ooij met hun Domaine Theulot Julliot Vieilles Vignes Mercurey.

De winnaar in de categorie wit komt van De Beste Wijn Bij uit Heerhugowaard met hun Bakán Pecorino van Cantine Torri.

De oplettende lezer heeft kunnen constateren dat er geen prijs is uitgereikt in de categorie rosé. Dat klopt, want voor die wijnsoort waren er dit jaar geen inzendingen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!