Nederlandse wijn en asperges

wijn en asperges

We hadden het laatst nog over de combinatie Nederlandse wijn en asperges? Welnu, we worden op onze wenken bediend.

Het Achterhoeks Asperge Gilde (AAG) opent morgen, dinsdag 22 april, het aspergeseizoen 2014 in Oost-Gelderland. Dat gebeurt tijdens een bijzonder samenzijn in de Strandlodge te Winterswijk. Tijdens de bijeenkomst in de Strandlodge benoemt president Pieter Smits van de Confrérie de l’ Asperge Limbourgondië in feestelijk decor een bekende Achterhoeker tot ambassadeur 2014 van het witte goud. Vorig jaar viel die eer te beurt aan televisiepersoonlijkheid Wouke van Scherrenburg, in 2012 aan meesterkok Toine Smulders, uitbater van Villa Copera te Tolkamer en Wolfersveen in Zelhem.

Voorafgaand aan dit alles worden de drie beste witte wijnen van Achterhoekse Wijngaardeniers bekend gemaakt. De wijnen zijn geproefd tijdens een proeverij onder de deskundige leiding van Edwin Raben (let op, hij komt vandaag nog een keer ter sprake), die liefst vier keer werd gekroond tot beste sommelier van Nederland. Nu is hij ’s lands eerste online sommelier met zijn bedrijf Edwines.

Daarnaast is er ook nog een echte aspergekoningin! De nationale aspergekoningin Sharon Martens luistert de officiële opening van het Achterhoekse aspergeseizoen 2014 op met haar aanwezigheid. De aftrap is op dinsdag 22 april in de Strandlodge te Winterswijk.

Bron: www.achterhoeksaspergegilde.nl

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!