Nederlanders drinken minder en de Belgen drinken meer champagne

nederlanders vinden champagne te duur en houden meer van prosecco
Nederlanders houden meer van prosecco of ligt het aan de prijs?

Nederlanders vinden champagne té duur

In 2013 hebben de Belgen weer een record verbroken wat betreft de champagne-consumptie. De verkoop van champagne is in de Belgische wijnwinkels, supermarkten en andere verkooppunten met 15 procent gestegen. Na een paar jaar een daling te hebben gezien, koopt de Belgische consument weer massaal champagne. De Belgische consument grijpt elke gelegenheid aan om champagne te drinken.

België is zelfs de 5e belangrijkste afzetmarkt van champagne voor Champagne. 9,5 Miljoen flessen zijn er doorheen gegaan in het afgelopen jaar in België. Groot-Brittannië staat op de 1e plaats met ruim 30 miljoen flessen champagne en dit ondanks dat de crisis daar nog hoogtij viert. Er is alleen niet meegerekend dat de Belgen de champagne makkelijker kunnen verkrijgen als ze met de auto ’n paar honderd kilometer naar het zuiden rijden om daar hun eigen import kunnen regelen.

Zijn Nederlanders nu krenterig of…
Nederlanders houden van beknibbelen en vinden champagne gewoon te duur en storten zich meer op prosecco uit Italië. De Nederlanders zijn (weer) minder champagne gaan drinken. Champagne wordt in Nederland hoofdzakelijk verkocht voor het vieren van het nieuwe jaar. Zelfs voor cadeautjes of bij een speciale gelegenheid grijpen de Nederlanders meer naar de prosecco. De cava uit Spanje komt op de 2e plaats en onderaan bungelt de champagne.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!