Nationale Tapas week en Wereld Tapas dag

Nationale Tapas week en Wereld Tapas dagDe Nationale Tapas week en Wereld Tapas dag komen er weer aan. Tijd om lekkere Spaanse wijnen in te slaan.

De Nationale Tapas week en Wereld Tapas dag zijn geliefd bij het publiek. Liefhebbers van de Spaanse ‘tapas’ opgelet! Vanaf maandag 12 juni staat jouw favoriete hapje namelijk in de schijnwerpers en wel tijdens de Nationale Tapas week en Wereld Tapas dag van 2017. Zeven dagen lang wordt er in horecazaken door het hele land extra aandacht besteed aan deze typische, culinaire miniatuurheden. Vele restaurants en wijnbars nemen deel aan de Nationale Tapas Week door speciale tapas menu’s of kortingen aan te bieden.

 

Nationale Tapas week en Wereld Tapas dag mag je niet missen!

 

Nationale Tapas week

In de week van 12-18 juni doen diverse restaurants en wijnbars mee aan de ‘Nationale Tapas Week’. Enthousiastelingen genieten gedurende deze week van heerlijke, samengestelde tapasmenu’s die de deelnemende restaurants en wijnbars speciaal voor de ‘Nationale Tapas Week’ ten tonele brengen. Daarnaast wordt er, op initiatief van het Spaans Verkeersbureau, ook een Nationale Tapas Competitie gehouden.
Let in ieder geval op de wijnen die gemaakt zijn van de Tempranillo druif. Heerlijke fruitige wijnen in de goedkope prijsklasse tot houtgelagerde kanjers in de duurdere prijsklasse.

Wereld Tapas dag

De Wereld Tapas Dag wordt jaarlijks gevierd op de derde donderdag van juni in wereldsteden zoals Parijs, Londen, New York en Rome. De derde editie van dit culinaire festijn valt dit jaar op donderdag 15 juni 2017. Gedurende de dag wordt er wereldwijd volop aandacht besteed aan de gastronomische traditie, ‘ir de tapas’. Overal ter wereld kunnen culi’s kennismaken met bekende en onbekende tapas uit diverse Spaanse regio’s. Verder worden er op verschillende plekken ter wereld proeverijen, wedstrijden en kookdemonstraties georganiseerd.

Ir de tapas
‘Ir de tapas’ is het werkwoord wat de Spaanse bevolking gebruikt en kan vrij vertaald worden als ‘tapassen’. Een heerlijke bezigheid waar een ieder van tapasbar naar tapasbar manoeuvreert en overal geniet van een tapa en een drankje. Tapas wordt veelal gezien als eetlustopwekkend hapje wat gepaard gaat met een alcoholhoudend drankje maar kan door de eindeloze variaties de hoofdmaaltijd gemakkelijk vervangen.