Na Ilja Gort ook Veuve Clicquot een rechtszaak over etiket

veuve clicquot
Na Ilja Gort is ook het champagnehuis Veuve Clicquot boos over een conflict over een etiket.


Veuve Clicquot brut
Het etiket van de Veuve Clicquot Brut
Veuve Clicquot klaagt een kleine Italiaanse producent aan over de kleur van een etiket van hun mousserende wijn.

Ciro Picariello, een familiebedrijf en een wijnmakerij in Campania in Italië, produceert maar slechts 3.500 flessen Brut Contadino elk jaar en ze hebben een etiket dat toch wel lijkt op het etiket van het champagnehuis Veuve Clicquot, zoals het bedrijf beweert.

LVMH, het moederbedrijf van Veuve Clicquot heeft hun advocaten de opdracht gegeven om een rechtszaak tegen Ciro Picariello aan te spannen, zo meldt de Italiaanse website WineNews.it.

ciropicariello brut contadino
Het etiket van de Ciropicariello Brut Contadino

De champagnereus neemt het heel serieus. Veuve Clicquot is het op een na grootste champagnehuis ter wereld met een productie van 18 miljoen flessen Champagne per jaar en zij nemen het nu op tegen een klein wijnhuis in Italië.
Volgens Veuve Clicquot ondervindt het bedrijf hier enorme schade door en dat kan Veuve zich niet permitteren. De jaarlijkse omzet van Veuve Clicquot wordt geschat op meer dan 1,2 miljard euro.

Aanhangers van Ciro Picariello protesteren hiermee op de sociale media. Wil je hier op zoeken, zoek dan op op Twitter naar #boicottalavedova en steun deze kleine wijnmaker tegen de reus Veuve Clicquot.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin