De mooiste wijnwinkel van Purmerend zit in het centrum

De mooiste wijnwinkel van Purmerend zit in het centrumNa jarenlang een webshop te hebben gehad is het er toch van gekomen. De wijnwinkel van Ghvino is een feit en het is gelijk de mooiste wijnwinkel van Purmerend.

Ghvino ken je natuurlijk van de prachtige wijnen uit Georgië, maar er is natuurlijk veel meer. In de knusse wijnwinkel in Purmerend kun je het allemaal ontdekken onder het voorproeven van een heerlijk glas Georgische wijn.
De mooiste wijnwinkel van Purmerend zit in het centrum detail 3WijnGekken kennen de wijnen van Georgië al goed. Toch valt er nog veel te ontdekken door ons in dit mooie wijnland.

Misschien ken je Georgië ook wel. In Wie is de Mol is dit prachtige land met zijn vriendelijke bevolking ruimschoots op televisie geweest. Daar gaat het helaas niet om in dit artikel. Dit artikel is om de mooiste wijnwinkel van Purmerend bekend te maken en mooi is het.

De mooiste wijnwinkel van Purmerend ligt in de Peperstraat

De mooiste wijnwinkel is gelegen in de Peperstraat en wel op nummer 4. Het is een klein, maar prachtig pand dat helemaal in de traditie van Georgië valt. De winkel is niet erg groot, maar groot genoeg en bovenal zeer knus. Je kunt er wijn en prachtige handgemaakte Georgische sieraden kopen. De kwaliteit staat op nummer één en dat straalt de hele wijnwinkel ook uit.

Georgië en zijn wijnen

Georgië is een van de oudste wijngebieden ter wereld en de Georgische wijn wordt alom geroemd om haar smaak en kwaliteit en ook door de mannen van wijngekken.nl.
Al 8000 jaar geleden werd in Georgië wijn gemaakt. Er zijn restanten van Qvevri wijnvaten gevonden (enorme aardewerken potten, ingegraven in de grond voor het maken van wijn)
Het mooie van Georgië is dat het een trots volk is, een volk dat zeer veel waarde hecht aan hun cultuur, historie en traditie. Door deze trots is het mogelijk dat er nu nog steeds op dezelfde manier wijn wordt gemaakt!

 

De mooiste wijnwinkel van Purmerend zit in het centrum detail