Mooie wijncollectie uit de Bourgogne verkocht voor 48 miljoen

Hong Kong, de nieuwe wijnhoofdstad ter wereld. De plek waar je heden ten dage mooie en dure wijnen kan kopen, in de winkel of op een veiling.

Talloze mooie wijnen zijn daarheen verkast vanuit veilingen van de Fine Wine Action van Bonham’s 2012, de Wine Auction van Acker, Merall en Condit uit 2011 en de 2011 Domaine de la Romanee Conti veiling. Henry Tang, de voormalige Chief Secretary in Hong Kong heeft al talloze mooie en grote wijnen op diverse veilingen gekocht, maar nu is de tijd aangekomen om hier een deel van te verkopen. Hij verkocht een deel van zijn mooie wijncollectie voor HK$ 48 miljoen oftewel 6,2 miljoen Amerikaanse dollars bij een tweedaagse wijnveiling van Christie’s in Hong Kong. De collectie bevatte onder meer 6 magnum’s van de 1995 Domaine de la Romanee Conti, alleen voor de 6 magnum’s werd al HK$ 1.2 miljoen voor betaald. Romanee Conti is een van de duurste en meest zeldzame wijnen ter wereld en 1995 kan je tot een van de mooiste jaargangen rekenen, een jaargang waar je niet veel meer van ziet. Tang had een paar jaar geleden een mooie wijnkelder onder zijn huis in Hong Kong laten bouwen van 2200 m2 en dit is nog maar een klein deel dat hij op de veiling van Christie’s heeft verkocht. Wellicht wordt er later dit jaar nog meer van zijn collectie geveild.

De heer Tang zijn naam wordt ook vaak genoemd in illegale handelspraktijken en hij is ook een fervent aanhanger van Pinot Noir, met name uit de Bourgogne. Hij was ook verantwoordelijk voor het schrappen van de invoerrechten voor wijn in 2008, hij wilde dat Hong Kong het grootste handelscentrum voor kwaliteitswijnen werd.
Tang komt uit een van de rijkste families van Hong Kong, zijn vader stond eens op de 40e plek van de top 50 van Forbes Magazine.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin