Mooie proeverij met wijnen uit Californië

Op dinsdag 19 maart 2013 organiseert The California Wine Institute met medewerking van The Wine and Food association een speciale masterclass met als thema Sonoma County. Topwijnen van de Chardonnay en de Pinot Noir worden daar vanaf half twee uitgeschonken.


De presentatie en proeverij zal worden verzorgd door Claudia Schug (de dochter van Walter Schug) i.s.m. Jan van Lissum. Claudia is partner in het befaamde huis Schug Carneros Estate in Sonoma. Na het behalen van het Wine & Spririt Education Trust (WSET) diploma heeft Claudia het Master of Wine theorie-examen met succes afgerond en nu is zij hard bezig met het proef-examen.

Van 12.00 uur tot 14.00 uur wordt er een presentatie gegeven over de subregio’s, het klimaat en de geologie van Sonoma County. Aansluitend volgt er een proeverij van de beste Chardonnay’s en Pinot Noirs uit Californië van onder andere de volgende producenten: Joseph Phelps, Marimar Torres, Landmark, Twomey, Schug, Simi, J, Benovia, Ramey, Coppola, Hartfort Court en Pine Ridge.

Meer dan 600 Californische wijnen te proeven!
110 Californische wijnhuizen laten meer dan 600 kwaliteitswijnen proeven uit Californië en de Nederlandse importeurs presenteren deze dag. De proeverij vindt plaats in het Hilton Hotel te Den Haag.

Het programma bestaat uit:

  • Van 13.30 tot 14.30 uur
    Napa Rocks Seminar. Presentatie over het klimaat, terroir en wijnen in de Napa Valley. Slechts 50 plaatsen beschikbaar en het wordt gepresenteerd door Vivien Gay en Emma Swain.
  • Van 14.00 uur tot 17.00 uur
    Een proeverij uitsluitend voor de vakhandel, horeca en pers.
  • Van 17.00 uur tot 18.30 uur
    Speciaal voor de wijnliefhebbers. De kosten bedragen € 10,00 per persoon en te reserveren via www.californiawines2013.nl.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin