Mitra failliet, maar verwacht een doorstart

mitra30 Juni was het zover. Toen kwam er het grote nieuws naar buiten, ‘De Mitra is failliet’.

Lang bleef het daarna stil. Veel speculatie over de social media en de geruchten bleven binnenstromen. Eindelijk kwam gisteren het verlossende woord. De Mitra is failliet, maar verwacht een doorstart.

 

Hieronder het officiële persbericht die naar de leveranciers van de Mitra is toegezonden.

Donderdag 30 juni 2016 is het faillissement van de vennootschappen Mitra Beheer B.V. en Mitra C.V. aangevraagd. Samen met de aangestelde curator en het bestuur van de franchisevereniging zullen alle mogelijke scenario`s worden bekeken, in het belang van de medewerkers, schuldeisers en andere relevante belanghebbenden.

“Het is zeer teleurstellend dat na alle inspanningen van alle betrokkenen het niet mogelijk is gebleken deze situatie te vermijden” De aanvraag voor het faillissement kan de kansen vergroten dat een substantieel deel van Mitra kan blijven bestaan in het belang van alle stakeholders en aangesloten franchisenemers.
De winkels van de 146 aangesloten franchisenemers zullen open blijven voor de consument. De 21 winkels die in eigendom zijn van Mitra, zullen vanaf vandaag gesloten zijn.
Inmiddels worden er diverse gesprekken gevoerd om een succesvolle doorstart voor Mitra te kunnen maken. De komende dagen zullen uitwijzen of dit mogelijk zal zijn.

Wij hebben heel goede hoop op een doorstart voor onze franchisenemers maar zullen dit de komende dagen moeten afwachten.

 

Martin