Mist u dat Italië gevoel ook weer zo

Mist u dat Italië gevoel ook weer zo

Mist u dat Italië gevoel ook weer zo. De Italianen hebben er een naam voor: La Dolce Vita. Oftewel, het goede leven, genieten van al het goeds dat het leven ons biedt.

Mist u dat Italië gevoel ook weer zo? Heb je ook last van de hectische ritmes van het dagelijks leven schiet dat er soms wel bij in. Wat ons dan nog rest is de herinnering aan zonovergoten dagen, heerlijke gerechten, prachtige landschappen, culturele rijkdommen en mooie wijnen.

Het Castello di Montegiove is een 13e-eeuws kasteel en boutique wijngoed gelegen in Umbrië dat zich al eeuwen op agrarische activiteiten richt. Niet alleen wordt hier al eeuwen wijn geproduceerd, er zijn oude olijfgaarden, bossen met een rijkdom aan flora en fauna, waar truffels en paddenstoelen te vinden zijn, wilde zwijnen, herten, stekelvarkens, en nog vele andere dieren in het wild leven. Het kasteel ligt op 627 meter hoogte en kijkt uit over de het suggestieve landschap met wijngaarden, olijfgaarden, bossen en traditionele stenen boerderijen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. De uitdrukking ‘Mist u dat Italië gevoel ook weer zo’, is dan hier ook zo verdwenen.

 

Mist u dat Italië gevoel ook weer zo? Niet op dit prachtige kasteel Castello di Montegiove

Op het kasteel worden bij het maken van de wijn oude tradities zorgvuldig geïntegreerd met moderne technieken: zo worden tijdens de oogst de druiven met de hand geselecteerd en geplukt, om vervolgens in de oude 16e-eeuwse kelders het delicate traject naar de fles te doorlopen.

Het Castello di Montegiove is sinds 1780 in het bezit van de familie Misciattellli en een gedeelte van het kasteel wordt nog altijd bewoond door de familie zelf. Een gedeelte van het kasteel kan bezocht worden door het boeken van een rondleiding die u meeneemt door de kelders, de barriquekamer en naar de kapel gewijd aan de Beata Angelina, geboren en getogen te Montegiove die in Foligno een klooster voor de derde orde franciscanen stichtte. Na de rondleiding kunnen de wijnen van het kasteel geproefd worden in de proefzaal in de oude toren.

 

Mist u dat Italië gevoel ook weer zo

Onder de kasteelmuren ligt de oude olijvenpers van het kasteel, dat gerestaureerd werd en omgebouwd tot luxe vakantieappartementen.

In afwachting van een persoonlijk bezoek aan het kasteel en de betoverende omgeving, kunnen de wijnen van Castello di Montegiove troost bieden. Deze mooie, volle wijnen zijn een ode aan La Dolce Vita, aan de zon, aan de tradities, aan de schitterende landschappen, aan de culturele rijkdommen en aan de liefde voor dit land dat net zo complex, vol en intens is als de wijnen die er geproduceerd worden.

Pauline Ninck Blok
Castello di Montegiove
www.castellomontegiove.com