Michelin neemt vijf restaurants de ster af

michelingids 2013

De Nederlandse restaurants zijn enorm teneergeslagen na het bericht dat vijf restaurants niet meer de gewilde Michelin-ster hebben.

Tot de gedupeerden behoren de restaurants Solo in Gorinchem, Muller in Groningen, Schathoes Verhildersum in Leens, Au Coin des Bons Enfants in Maastricht en Paul van Waarden in Rijswijk.
Restaurants ’t Brouwerskolkje in Overveen is zijn twee sterren kwijt. Het is alleen niet aan het restaurant te wijten. Dat komt doordat chef Moshik Roth een eigen restaurant startte, namelijk &samhoud places in Amsterdam en heeft deze twee sterren overgenomen.

Wie staan er in de Michelingids

In de Michelingids Nederland 2013 staan 1.285 adressen. Er staan 579 hotels in en 706 restaurants. Bij de restaurants zitten 101 sterren-restaurants. Twee restaurants hebben 3 sterren gekregen, achttien restaurants hebben 2 sterren en eenentachtig restaurants hebben 1 ster gekregen.

De gids is sinds gisteren, donderdag 29 november 2012 te koop voor 19,95 euro. Vind je dat te duur, te omslachtig of ben je van de nieuwe media, dan kan je ook kijken op http://www.viamichelin.nl/web/Restaurants

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin