Mannen drinken meer alcohol

Mannen drinken meer alcoholMannen drinken meer alcohol, zo blijkt uit de cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Vrouwen daarentegen zijn veel verstandiger.

Het is treurig gesteld met de mannen van Nederland. Het alcoholgebruik is de laatste jaren enorm toegenomen en dat zie je terug in de cijfers van de WHO. In het algemeen is het alcoholgebruik minder geworden, maar mannen drinken meer alcohol en dat is gewoon een feit.

Vrouwen zijn verstandig en mannen drinken meer alcohol

Ja, vrouwen zijn veel verstandiger als de mannen. Het alcoholgebruik bij de mannen is schrikbarend omhoog gegaan. Toch zijn de cijfers niet geheel verontrustend, het alcoholgebruik is met 1,7 liter gedaald in vergelijking met een aantal jaren hiervoor en dat is het alcoholgebruik van mannen en vrouwen.
Toch kan het allemaal veel slechter, Nederland zit nog onder het Europese gemiddelde van het alcoholgebruik. In het algemeen drinken mannen in Europa meer alcohol.

Vrouwen zijn verstandig en slim

De Nederlandse vrouw is beduidend minder gaan drinken. Dronken de vrouwen eerst nog 7,1 liter pure alcohol, tegenwoordig ligt dat cijfer op 5,8 liter pure alcohol. Dat is een daling van dik 18 procent en dat is een spectaculair cijfer.
Bij de Nederlandse man is het veel erger. Mannen drinken meer alcohol in het algemeen en in Nederland is het niet anders. Tegenwoordig drinkt de Nederlandse man wel 16,7 liter pure alcohol en dat is een behoorlijke stijging met een aantal jaren hiervoor. De stijging is bijna 10 procent en daar wil het kabinet dan ook iets aan gaan doen.

 

De jeugd van Nederland drinkt ook meer alcohol

Bij de jeugd van Nederland is het niet anders. Bij de jeugd is binge drinken enorm populair. Er is een enorme stijging te zien bij de Nederlandse jongens. Er is een groot stijgingspercentage te zien. Tegenwoordig is bijna 64 procent van de Nederlandse jongens een binge drinker, bij de meisjes ligt dat percentage op dik 27 procent.

Toch valt het in Nederland nog wel mee. De alcoholverslaving ligt in andere landen veel hoger. Ruim 210 duizend mensen hadden afgelopen jaar een alcoholverslaving. in Europa ligt dat cijfer veel hoger, bijna 9 procent van de Europese bevolking is verslaafd aan alcohol en dat zijn hoofdzakelijk mannen.

#dronkenman #politie #police #ambulance #noodhulp #020 #bingedrinken #instapolice