Maik Kuijpers kookt de sterren van de hemel

Maik Kuijpers kookt de sterren van de hemel met dit voorgerecht

Maik Kuijpers is een fantastische kok. Samen met de wijnen van Bellingham kookt hij de sterren van de hemel.

Maik Kuijpers heeft zijn sterren al verdiend. In 2004 begon hij in de Librije als chefkok. Hij is dan ook de kok die de Librije zijn status heeft gegeven. In 2017 heeft Kuijpers de Librije vaarwel gezegd en hij is sindsdien in diverse projecten gestapt.

Maik Kuijpers kookt de sterren van de hemel


Tegenwoordig werkt hij in brasserie Carstens in het Victoria hotel in Amsterdam. Een nieuwe stap in de carrière van Maik Kuijpers.

Maik Kuijpers en Bellingham

Samen met de wijnen van Bellingham kookte Maik Kuijpers de sterren van de hemel. Prachtige wijnen voor instapprijzen en mooie gerechten verdienen elkaar, een verslag.

Maik Kuijpers kookt de sterren van de hemel

Bellingham wijnen

Het verhaal van Bellingham begint in 1693, het jaar dat Nederlander Gerrit Janz van Vuren samen met zijn Franse vrouw 1000 wijnstokken plantte op het landgoed wat toen bekend stond als Bellingchamp, wat ‘mooie velden’ betekent.
Na jarenlang van familie op familie te zijn gegaan, kochten Bernard en Fredagh Podlashuk in 1943 het landgoed en toverden het om tot het prachtige Bellingham Estate in Franschhoek. Tegenwoordig worden bij Bellingham Nieuwe Wereld wijnen gemaakt op klassieke wijze. Bij Bellingham geloven ze dat goede wijnen op het land worden gemaakt.
Daarom gaan de boeren specifiek op zoek naar de beste kwaliteit druif van gewilde wijngaarden aan de Westkaap van Zuid-Afrika en behandelen zij iedere druif met respect.

Bellingham en subtiel eikenhout

Bij Bellingham geloven ze dat een subtiele rijping op eikenhout de structuur en complexiteit van de wijnen verbeterd, wat resulteert in de productie van onderscheidende en complexe wijnen. Bij het drinken van een Bellingham wijn proef je de typerende kenmerken van de wijngaard, waarbij de wijnen ook fantastisch te combineren zijn met vele gerechten.

Maik Kuijpers kookt de sterren van de hemel met gele biet

Wie is Maik Kuijpers

  • Maik is onder andere concept-chef van Carstens Amsterdam waar hij de Nederlandse keuken naar een hoger niveau tilt.
  • Daarvoor was Kuijpers negen jaar werkzaam als chef-kok van de Librije*** waar hij als rechterhand van Jonnie Boer dit restaurant in de internationale toplijsten heeft gekookt.
  • Maik werkt louter met de allerbeste Nederlandse ingrediënten van boerderijen, kwekers, jagers en vissers. Mede hierdoor is Carstens volgens Forbes Magazine juli 2019 één van de beste restaurants in Amsterdam!

” Maik Kuijpers, de kookgod van Amsterdam ”

Maik Kuijpers kookt de sterren van de hemel