Limburgse wijnweek 2023 en nieuwe ambassadeur Limburgse wijnen

Voorafgaand aan de start van de Limburgse wijnweek (15 tot en met 24 september 2023) is Annaline Doelen door de Stichting Promotie Limburgse Wijnen benoemd tot Limburgse wijnambassadeur 2023-2024.

Annaline ontving afgelopen woensdag het laureaat uit handen van voorzitter Jules Odekerken.
“Annaline was op haar 24e de eerste vrouwelijke vinoloog van ons land. Zij heeft al jaren een restaurant in Maastricht, wijnrestaurant Mes Amis, waar Limburgse wijn-spijs combinaties worden geserveerd. Annaline’s succesvolle pop-up restaurant “Wijnrestaurant op het land” in Voerendaal trekt daarnaast zo’n 5000 gasten per editie. Zij is een inspirerend voorbeeld voor velen waaronder haar zoon, chef kok Patriek, die haar opvolgt. Maar zij is ook een bron van inspiratie voor een oud medewerker, Maurice Warnier, die wijnproeverijen en fietstochten langs de wijngaarden organiseert.
Annaline heeft een betekenisvolle rol vervuld voor het opkomende wijntoerisme in Limburg.” Aldus Kirsten Abels, aankomend voorzitter van de Verenigde Wijnbouwers Zuid-Limburg en directeur van Domein Holset.

Leontien Mees, directeur Maastricht Marketing:
Maastricht is de bakermat voor de wijnbouw in ons land. Het is dan ook geweldig dat er in Maastricht en omgeving meer en meer wijngaarden zijn bij gekomen. Die wijnen die daar worden gemaakt zijn bij de lokale restaurants en wijnbars te proeven. Zoals bij Annaline’s restaurant Mes Amis.
Annaline heeft een geweldige impuls gegeven aan de bekendheid van de Limburgse wijnen. Ze laat haar gasten kennis maken met mooie Limburgse wijn en spijs combinaties. Een beleving die de culinaire gast zo aantrekkelijk vindt.”

Limburgse wijnweek 2023

Zuid-Limburg is een aantrekkelijk wijngebied aan het worden. De
Limburgse wijnroute loopt grofweg van Vaals via Valkenburg naar
Maastricht en gaat daar de grens over naar Belgisch Limburg. In de
heuvels tref je de wijngaarden aan van o.m. de grootste wijngaard St.
Martinus (Vijlen en Voerendaal), Domein Holset (Lemiers, Holset en Raar) en Wijndorp Wahlwiller met een wijnfeest en wijngaard wandelingen. Het Dormio wijnhotel in Valkenburg en Chateau St Gerlach met de dorpswijngaard “Wijland”. De wijngaarden in Meerssen en in en rondom Maastricht. In Maastricht vind je de Apostelhoeve, hoeve Nekum en de eerste wijngaard van Nederland met de naam Slavante.
In de stad zijn diverse wijnhandelaren, restaurants en wijnbars te vinden. Vervolgens steek je grens over naar wijnkasteel Genoels-Elderen, met de grootste wijngaard van België.


Tijdens de Limburgse wijnweek (van 15 tot en met 24 september) vinden er talloze activiteiten plaats in de wijngaarden en de wijndomeinen langs de route. Zo gaat de week van start met de Open Wijngaarddagen op 16 en 17 september met proeverijen en rondleidingen. Op 24 september is er in Wahlwiller het traditionele wijnfeest. 
Voor info: www.limburgsewijnweek.nl

Op 30 september vindt ook nog de Alpina Limburgse wijnmarathon plaats, een avontuurlijke trail door de heuvels en wijngaarden van Wahlwiller. Met diverse events, proeflokalen, fiets- en wandelroutes, verkrijgbare wijnen bij de horeca en wijnhandels, overnachtingen, belevingen en toeristische informatie voorziening.
Limburg is klaar om de wijntoerist te ontvangen!

Op de foto: dhr. Jules Odekerken (bestuurslid stichting Promotie Limburgse Wijnen) en mevr. Annaline Doelen (wijnambassadeur. Fotograaf: Harry Heuts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *