Lekker eten voor een lage prijs

Lekker eten voor een lage prijs. Een fantastisch voorgerecht behoort ook tot de mogelijkheden

Dit najaar organiseert het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham zes wel heel bijzondere wijn- en spijs avonden voor een hele aantrekkelijke prijs.

Gasten van restaurants, bistro’s en eetcafés door heel Nederland kunnen namelijk genieten van een speciaal viergangen menu samengesteld en bereid door drie bekende topchefs. Alain Caron, Maik Kuijpers en Jord Althuizen gaan elk naar twee restaurants en koken hier samen met het keukenteam een prachtig viergangenmenu, uiteraard met bijpassende Bellingham wijnen. In plaats van bekende chefs naar de hoofdstad te halen stuurt Bellingham topchefs door het land naar zes zelfstandige, lokale restaurants waar hun (vaste) gasten kunnen genieten van een bijzonder avondje uit.

Bellingham, het mooie wijnhuis van Zuid-Afrika

Het verhaal van Bellingham begint in 1693, het jaar dat Nederlander Gerrit Janz van Vuren samen met zijn Franse vrouw 1000 wijnstokken plantte op het landgoed wat toen bekend stond als Bellingchamp, wat ‘mooie velden’ betekent. Na jarenlang van familie op familie te zijn gegaan, kochten Bernard en Fredagh Podlashuk in 1943 het landgoed en toverden het om tot het prachtige Bellingham Estate in Franschhoek. Tegenwoordig worden bij Bellingham Nieuwe Wereld wijnen gemaakt op klassieke wijze. Bij Bellingham geloven ze dat goede wijnen op het land worden gemaakt. Daarom gaan de boeren specifiek op zoek naar de beste kwaliteit druif van gewilde wijngaarden aan de Westkaap van Zuid-Afrika en behandelen zij iedere druif met respect. Bij Bellingham geloven ze dat een subtiele rijping op eikenhout de structuur en complexiteit van de wijnen verbeterd, wat resulteert in de productie van onderscheidende en complexe wijnen. Bij het drinken van een Bellingham wijn proef je de typerende kenmerken van de wijngaard, waarbij de wijnen ook fantastisch te combineren zijn met vele gerechten.

Lekker eten voor een lage prijs. Vis mag natuurlijk niet ontbreken bij een heerlijk diner

Wanneer kun je zo lekker eten voor een lage prijs

Lekker eten kun je op veel plekken, maar lekker eten voor een lage prijs kun je in oktober. Dan maakt Bellingham bekend in welke zes restaurants in Nederland de wijn- en spijs avonden georganiseerd worden. Samen met het keukenteam van het geselecteerde restaurant bereidt de topchef een uniek viergangenmenu geheel gebaseerd op verse ingrediënten. Dit menu wordt gecombineerd met perfect bijpassende Bellingham wijnen. Voor slechts € 50,- genieten de gasten van een compleet verzorgde avond inclusief wijn, water, koffie/thee. Voor meer informatie en de deelnemende restaurants, ga naar http://www.bellinghamwines.nl.

Welke chef gaat waar koken?

Alain Caron: Wie kent hem niet? Geboren in Frankrijk, getogen in Nederland maar nog altijd te herkennen aan zijn geweldige accent. Alain kookt bij de meest gerenommeerde restaurants en is zonder meer topchef. Hij vliegt de wereld rond om te koken met sterrenchefs en is al vier jaar te zien in BinnensteBuiten, een programma waar hij de kijker meeneemt naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Daarnaast is hij auteur van maar liefst veertien kookboeken en runt hij de succesvolle restaurants Café Caron en Petit Caron in de Amsterdamse Pijp.

Lekker eten voor een lage prijs. Hier met carpaccio en rucola


Jord Althuizen: Chef, kookboekenschrijver, ondernemer, conceptmaker en voormalig wereldkampioen BBQ is een man met een (vlees)missie. Met zijn eigen Smokey Goodness kan er geen internationaal kwalitatief BBQ festival serieus genomen worden als hij er niet bij betrokken is. Sinds kort entrepreneur van de ‘hotspot’ Black Smoke in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.
Maik Kuijpers: Maik is onder andere concept-chef van Carstens Amsterdam waar hij de Nederlandse keuken naar een hoger niveau tilt. Daarvoor was Kuijpers negen jaar werkzaam als chef-kok van de Librije*** waar hij als rechterhand van Jonnie Boer dit restaurant in de internationale toplijsten heeft gekookt. Maik werkt louter met de allerbeste Nederlandse ingrediënten van boerderijen, kwekers, jagers en vissers. Mede hierdoor is Carstens volgens Forbes Magazine juli 2019 één van de beste restaurants in Amsterdam!

Dus ga snel naar http://www.bellinghamwines.nl en kijk waar je kunt eten voor een lage prijs.

Lekker eten voor een lage prijs. Kaas als dessert mag niet ontbreken bij een glaasje port