Laag alcohol wijnen zijn vies

Laag alcohol wijnen zijn viesConsumenten zijn nogal schuchter op het gebied van wijnen met een
lager alcohol, het merendeel zegt zelfs: laag alcohol wijnen zijn vies. Moet er iets gaan veranderen?

Het gaat hier dus om wijnen met een alcoholpercentage tussen de 5 en 7 procent. De consument zit niet erg op dit soort wijnen te wachten.
Dit kom uit een onderzoek in opdracht van Wine & Spirit Trade Association in Groot Brittanië. Daar bleek dat 55% van de rode wijndrinkers en 51% van de witte wijndrinkers niet zit te wachten op wijnen met een lager alcoholgehalte.

Eenenveertig procent van de rode wijndrinkers en 36% van de witte wijndrinkers zetten vraagtekens bij zulk soort wijnen. Het onderzoek is jammer genoeg niet er breed gehouden en er zijn maar 1700 mensen geïnterviewd.

 

Laag alcohol wijnen zijn vies, vindt de gemiddelde consument

Hoewel er genoeg aanwijzingen zijn dat consumenten geïnteresseerd zijn in wijnen met een lager alcoholpercentage is de branche nu toch wel een beetje huiverig geworden. De gemiddelde consument ziet wel de voordelen van een laag alcoholpercentage en de gezondheid. Teveel aan alcohol kan kanker veroorzaken, maar toch gaan ze niet overstag.

De onderzoekers, maar ook zeker de branche hadden deze uitkomsten niet verwacht. Wel zijn ze van plan om een breder aanvullend onderzoek te gaan starten.

Toch zijn er aanwijzingen in Nederland dat het goed gaat met laag alcohol wijnen. Meer kan je lezen op https://www.wijngekken.nl/2015/09/01/wijn-met-een-laag-alcohol-gaat-het-maken/ en ook jongeren zien het gevaar van alcohol en kijken tegenwoordig meer uit. Meer weten en lezen kan je op https://www.wijngekken.nl/2016/11/11/jongeren-drinken-minder-alcohol/

Heb jij toch interesse in hoog alcohol wijnen en wil je op vakantie. Lees dan dit artikel en zie waar en wanneer je alcohol mag drinken en in welke landen https://www.wijngekken.nl/2016/05/14/waar-en-wanneer-mag-je-alcohol-drinken-in-europa/

 

Gelukkig zijn de mannen van wijngekken.nl er voor jou om de juiste keuze te maken om een lekkere en goede wijn te kopen.