La Romanée-Conti 1988 voor 110.000 euro

La Romanée-Conti

La Romanée-Conti. Wie deze naam niet kent is geen wijnliefhebber. Een van de meest gewilde wijnen ter wereld en misschien wel de meest gewilde wijn.


La Romanée-Conti is de naam van een grand cru wijngaard, gelegen in de prachtige streek van de Bourgogne. Het kleine en heerlijk vertoevende, dorpje Vosne-Romanée telt talloze Grand Cru wijnen en bezit een van de mooiste terroirs van de Côtes de Nuits.
De wijngaard La Romanée-Conti behoort toe tot het fameuze Domaine de La Romanée-Conti (DRC). Deze eigenaar bezit 100% van de wijngaard en dat is niet gebruikelijk in de Bourgogne-streek. De wijngaard is nog geen 2 hectare groot, ze is ommuurd en ze is omringt door talloze fantastische Grand Cru Wijngaarden. Op Domaine de la Romanée-Conti maken gemiddeld 450 kisten wijn van het domaine waarvan er één volgende maand wordt geveild.

Bij het veilingshuis Bonhams in Londen zal volgende maand een veiling plaatsvinden met talloze topwijnen waaronder La Romanée-Conti. De verwachting is dat de wijn tussen de € 83.000 en € 110.000 zal opbrengen. Nog meer in de lijn der verwachting is, dat de prijs hier ruimschoots overheen gaat. 12 Flessen van de 1988 Romanee-Conti zullen hier op 14 februari worden geveild.

Het jaar 1988 voor rode Bourgognewijnen:
Klimatologische omstandigheden waren zeer gunstig voor de wijnstok. Het is een zeer goede jaargang geworden voor rode wijn met een gemiddelde opbrengst en druiven die perfect gezond waren. Een dikke schil en genoeg sap. Een ideale concentratie bezaten de druiven. De wijnen hebben een diepe kleur met een zeer goede diepte en zachte tannines. Bewaarwijnen met een lange adem een een fantastisch ouderingspotentie.

Heb je interesse of wil je meebieden?
De veiling is nog niet gesloten en bieden kan je op http://www.bonhams.com

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin