Kurkentrekker voor elke wijn

Kurkentrekker voor elke wijn

Een kurkentrekker voor elke dag en voor elke wijn is heel makkelijk. Meestal zijn deze kurkentrekkers vrij goedkoop en bijna overal verkrijgbaar. Ook zijn deze kurkentrekkers uitgebreid getest en voldoen aan de verwachtingen.

Joseph Joseph heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht die je het openen van een fles wijn nog makkelijker maakt. Een kurkentrekker voor elke wijn is niet alleen stijlvol en makkelijk, ook zijn deze producten vernieuwend en zeer handzaam. De kurkentrekkers zijn zowel perfect voor gebruik in de horeca als voor thuis. Dit bewijst ook wel dat het met de kwaliteit wel goed zit.

Deze kurkentrekker voor elke wijn is van het type hevelkurkentrekker. De truc is om de kurkentrekker op de kurk te zetten, waarna je met een draaiende beweging de kurk omhoog draait en uit de fles trekt. Wanneer je de kurkentrekker helemaal omlaag draait, komt de kurk los en kan je hem weer op de fles of in de vuilnisbak doen.

Joseph Joseph heeft twee verschillende kurkentrekkers van Barwise producten, welke te bestellen zijn via de websites van Blokker en cookandco vanaf € 24,95.

 

Een kurkentrekker voor elke wijn ook als type sommeliersmes

Wijngekken.nl heeft nog meer kurkentrekkers getest. Deze kurkentrekkers zijn van het type someliersmes en deze kurkentrekkers kan je terugvinden in elk restaurant. Iedere sommelier of wijnspecialist in een restaurant heeft zo een kurkentrekker. Dit zijn voor de wijnspecialist zeer handige kurkentrekkers en hebben een lange levensduur. Wel is er enige handigheid vereist, maar dat kun je snel onder de knie krijgen.

Deze kurkentrekkers hebben, zoals de bovenstaande kurkentrekker, een gecoate spiraal. Door deze gecoate spiraal kun je makkelijk de kurk penetreren en ronddraaien. Door het hevelmechanisme krijg je de kurk (zowel bordeauxkurken als kortere kurken) er makkelijk uit krijgen. Het zijn in principe sommeliersmessen met een dubbele hevel.

Deze kurkentrekkers kun je vinden op https://www.wijngekken.nl/2012/04/05/3-sommeliermessen-getest/

 

Martin