Koning Willem Alexander toch aan de wijn?

Is Koning Willem Alexander nu toch bijgedraaid? Is onze nieuwe koning nu helemaal om naar de wijn en laat hij het flesje bier nu gelukkig helemaal links liggen?

Het is nooit te laat om een ommezwaai te maken, en ook niet voor onze nieuwe koning. Koning Willem Alexander, onze voormalige prins, is een biermens, een bierkoning. Soms is bier ook wel lekker, heerlijk in het zonnetje genieten van een koud biertje, zalig. Maar bij een diner is het een ander verhaal. Bij een diner, lunch en voor sommigen zelfs bij het ontbijt, kan je heerlijk van een witte, rode of rosé wijn genieten.
Onze nieuwbakken koning moet wel van wijn houden. Zijn vrouw houdt van wijn, zijn moeder is dol op wijn, dus waarom wil koning Willem Alexander nu geen wijn drinken, of doet hij dat wel.

Maxima, onze nieuwe koningin komt – zoals iedereen weet – uit Argentinië. Argentinië is het land van de Malbec, de rode kruidige en rondborstige wijn die de harten van mannen en vrouwen doet smelten. Koningin Maxima doet mijn hart ook smelten, een fantastische en sensuele vrouw om te zien en met deze stelling sta ik niet alleen in het kille Nederland. Koningin Maxima is dol op wijn, dat moet ze ook wel, bij een temperamentvolle vrouw horen temperamentvolle wijnen. De laatste tien jaar zit de export van Argentijnse wijn ook enorm in de lift, komt dat ook door Koningin Maxima? De consumptie van wijn in Argentinië is jammer genoeg al jaren dalende in de binnenlandse markt. Zal dat ook komen door het vertrek van Maxima. Heeft ze zoveel verdriet veroorzaakt toen ze haar land alleen liet?

Prinses Beatrix houdt enorm veel van wijn en ze is vooral dol op Chardonnay. Ook heeft ze, of in ieder geval het koningshuis, een eigen wijninkoper en er wordt vertelt dat de kelder van Beatrix vol ligt met bordeauxwijnen. Ze heeft ook een eigen manier gecreëerd van het wijnglas vasthouden, eigenlijk is het geen vasthouden wat prinses Beatrix doet, het lijkt wel een beetje op omhelzen. De etiquette van een wijnglas om die alleen bij het pootje vast te houden is haar vreemd. Nee, onze prinses houdt het wijnglas niet alleen bij het pootje vast, maar ook nog net een vingertje aan het wijnglas. Zo hoort het ook, als prinses en als oud-koningin moet je je onderscheiden om bepaalde dingen te doen, zo wordt je onthouden en zo ga je de geschiedenisboekjes in. Misschien gaat prinses Beatrix wel de geschiedenisboeken in als de koningin van het wijnglas, een enorm mooie titel die haar niet zou misstaan en waar ik stinkend jaloers op zou zijn.

Maar nu even terug naar onze nieuwe koning. Eindelijk weer een koning, na drie generaties van vrouwen nu eindelijk weer een koning op de troon. Alleen jammer dat koning Willem Alexander geen wijn drinkt. Misschien gaat koning Willem Alexander zijn mening of smaak nog herzien en gaat hij over van het bier naar de wijn zoals hij is overgegaan van waterdeskundige tot staatshoofd en dan komt alles nog goed.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin