Kok Rode Duivels maakt eigen wijn

rode duivels

De Nederlandse Leeuwen zullen niet afreizen naar Frankrijk, maar onze zuiderburen hebben het wel voor elkaar!

De Rode Duivels gaan na lange afwezigheid de Nederlandse taal vertegenwoordigen bij het EK voetbal!

In dat kader het volgende bericht….

4004be2e-9bfb-11e5-ba34-2aab3da32409_web_scale_0.0304383_0.0304383__William Wouters, chef-kok van de Rode Duivels en voormalig zaakvoerder van restaurant Pazzo op de Oude Leeuwenrui, heeft nu ook zijn eigen wijn.

Na de witte wijn Nossa, die hij samen met zijn echtgenote Filipa maakte en die 92/100 kreeg van wijngoeroe Parker, is dit de eerste die William zélf heeft gemaakt. “Filipa liet me helemaal doen. Op momenten dat ik met de handen in het haar zat, lachte ze alleen maar. ‘You’ll fix it, je zal het wel redden’, was alles wat ze zei.”

William Wouters bewerkte een pas overgenomen wijngaard in dezelfde Portugese vallei, waar zijn schoonfamilie haar beste witte wijnen teelt.

“Twee keer dacht ik dat het niks zou worden: eerst bij het gisten, later na het bottelen. In de lente van dit jaar was hij plots gekeerd: hij werd sappig en vol.”

media_xll_6845518

Voor het etiket schakelde William jeugdvriend Marc Legendre in. Die gaf Biebel een pose met een Russische roulette. “Roleta Russa is ook de naam van de wijn, precies omdat ik een paar keer dacht ‘dat gaat hier niet lukken’”, besluit William Wouters.

Roleta Russa, www.wijnhuisjeuris.be, Heusden-Zolder, 19,38 euro.

Bron: gva.be

Hup, Rode Duivels….Hup!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!