KLM wederom ‘in zee’ met De Librije

De kleine schorre

KLM gaat voor de tweede keer de samenwerking aan met restaurant De Librije in Zwolle.

De luchtvaartmaatschappij serveert in de Businessclass gerechten van Jonnie Boers hand. Jonnie Boer viel in 2010 al de eer te beurt het menu te mogen samenstellen voor de Businessclass van KLM en gaat nu, tot eind oktober opnieuw zijn naam verbinden aan de menukaart.

Culinaire top

jonnie-therese-thérèse-boer-nieuwe_afbeelding_jpg_s_jpg“De reacties van onze gasten destijds was dusdanig dat we De Librije opnieuw op ons lijstje chefkoks hebben gezet”, aldus Paul Elich, directeur Inflight Services van KLM. “Het is toch dé naam in de Nederlandse culinaire wereld en het biedt een nieuwe dimensie aan de manier waarop wij onze klanten willen ontvangen. De samenwerking tussen ons team en het team van Jonnie Boer betekent vooral dat we leren wat er voor nodig is om jarenlang aan de top te staan en er te blijven. Dat geldt voor De Librije, maar dat geldt ook voor ons.”

Smaken

De samenwerking met beroemde Nederlandse chefs levert vooral veel waardering van de businessclass-clientèle op, aldus Elich. “Vooral onze buitenlandse klanten -en dat is toch ruim 70 procent van de ruim 800.000 jaarlijkse businessclassgebruikers– zijn erg te spreken over onze menu’s.” Dat is niet makkelijker bij de samenstelling. “Je moet rekening houden met smaken die bijvoorbeeld in China gangbaar zijn. En chefs van dit formaat willen natuurlijk wel hun signatuur aan de gerechten blijven geven.”

Zuren

Schouwen-D®uivenlandVoor Jonnie en Thérèse was het geen moeilijk besluit om opnieuw de medewerking toe te zeggen. ” We vlogen laatst met Emirates”, vertelt Jonnie. “En hoewel je altijd hoort dat dat het beste is, vinden wij KLM beter.” “Het is thuiskomen”, vult Thérèse aan. Hun eerdere ervaring zorgde er voor dat het nieuwe menu makkelijker tot stand kwam dan de eerste keer. “Je weet beter wat werkt in de lucht”, zegt Jonnie. “Mijn chefkok Maik Kuijpers, die het merendeel van dit menu bedacht, heeft vooral vastgehouden aan de zuren. De ervaring leert dat die smaken het best overeind blijven in de cabine (waar minder zuurstof is, red.). We hebben de groenten allemaal op zuur gezet.”

Zeeuwse wijn

Wijnhoeve De Kleine SchorreVandaar dat Thérèse ook een ‘zuurdere’ witte wijn erbij heeft gezocht. “En van Hollandse bodem.” De Kleine Schorre Auxerois uit Zeeland ‘is licht en fruitig met subtiele aroma’s van groene appel en citrusfruit, gecombineerd met de frisheid van een Zeeuws zeebriesje’. De rode wijn is een Pinot Noir van Satetelandt Mapmaker uit de Marlborough streek in Nieuw Zeeland.

Menu

En die worden dan dus gecombineerd met gerechten als een salade van gerookte tonijn op een flensje met een crème van avocado, venkel en haringkaviaar of een runderstoofpotje met aardappelpuree, ingelegde bietjes en zilveruitjes en een nagerecht als gezouten karamel met banaan of chocolademousse met zoethout.

Het menu verandert om de drie maanden. “Zodat vaste vliegers ook afwisselende gerechten voorgeschoteld krijgen.”

Bron: www.destentor.nl

Johan van de Velde…! De Kleine Schorre weer op eenzame hoogten…

Proef smakelijkkk…

Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!