Keldermeester van Jacob’s Creek stopt met wijn maken

Jacobs Creek signZelfs de beste keldermeester moet eens stoppen, de tijd voor Bernard Hickin is bijna aangebroken.

Begin dit jaar maakte keldermeester Bernard Hickin van Wijnhuis Jacob’s Creek bekend met pensioen te gaan. Na een carrière van 40 jaar is het tijd om het stokje door te geven aan collega Ben Bryant, die sinds 2000 werkt voor moederconcern Pernod Richard.

 Chief Winemaker Bernard Hickin

Chief Winemaker Bernard Hickin

Ter ere van de gelegenheid verschijnen er 1200 flessen Jacob’s Creek Limited Edition Shiraz Cabernet 2010, voorzien van een label met een prachtige tekening van Bernard Hickin zelf: de man die aan de wieg stond van het bekendste wijnhuis van Australië.

Gedurende zijn 40 jaar in dienst heeft Bernard een belangrijke bijdrage geleverd aan het bedrijf en het ontwikkelen van het portfolio waar Jacob’s Creek vandaag de dag om bekend is. Bernard werd benoemd tot Company Chief Winemaker van Australische merken in 2006, en daarna Jacob’s Creek Global Chief Winemaker in 2010.

Bernard Hickin zal worden opgevolgd door Ben Bryant, een getalenteerde Australische wijnmaker die in 2000 begon als ‘Cellar hand’ bij Pernod Ricard Winemakers. Ben heeft sindsdien een aantal belangrijke functies bekleed binnen zowel operationele afdelingen als bij marketing en merkontwikkeling, waaronder die van Chief Winemaker voor Wyndham Estate. In een reactie op zijn benoeming: “Ik heb in Jacob’s Creek niet alleen een topmerk gevonden, maar net zo speciaal is het fantastische team van gepassioneerde wijnmakers die onvermoeibaar hebben gewerkt om het merk te maken tot wat het nu is.”

 Ben Bryant, een getalenteerde Australische wijnmaker.

Ben Bryant, een getalenteerde Australische wijnmaker.

Bernard blijft tot eind juni werkzaam bij Pernod Ricard, in zijn laatste periode als Chief Winemaker zal hij er voor zorgen dat de overdracht vlekkeloos verloopt en dat zijn opvolger de komende 40 jaar kan doorwerken aan de weg die hij in 1976 is ingeslagen.

Over de Jacob’s Creek Limited Edition Shiraz Cabernet 2010
Ter ere van de bijdrage van Bernard Hickin heeft zijn opvolger gekozen voor deze speciale wijn, samengesteld uit 63% Shiraz van hun beste Barossa wijngaarden en 33% Cabernet Sauvignon van hun mooiste Coonawarra wijngaarden.

Martin