Kamperen tussen de wijngaarden in Duitsland

Kamperen tussen de wijngaarden in Duitsland

Vakantie, het is zo heerlijk. Vakantie en wijn is nog lekkerder. Kamperen tussen de wijngaarden maakt dus een volmaakte vakantie.

De reiswaarschuwingen binnen Europa en met name voor Duitsland zijn opgeheven en er is veel belangstelling voor vakantiebestemmingen in Duitsland. Om die reden heeft het Deutsche Weininstitut (DWI) onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijngebieden.

Wat is er nu lekkerder en mooier dan met de camper rondtrekken door schilderachtige landschappen, kleine wijndorpjes, hellingen met steile wijngaarden en het aangename combineren met het nuttige? Het leuke van kamperen tussen de wijngaarden is dat je zo kunt genieten van de natuur en van goede wijn.

Kamperen tussen de wijngaarden in Duitsland met leuke kleine wijndorpjes
Kamperen tussen de wijngaarden in Duitsland met leuke kleine wijndorpjes

Kamperen tussen de wijngaarden is leuk en leerzaam

“Na een eerste rondvraag onder Duitse wijnboeren heeft het Deutsche Weininstitut 35 bedrijven gevonden die vakantiegangers de mogelijkheid bieden bij hen te overnachten in hun camper”, aldus Monika Reule, directeur van het Deutsche Weininstitut (DWI, het Duitse Wijninstituut). En waarschijnlijk zijn er nog veel meer wijnbouwers die hiertoe bereid zijn. Maar vanaf drie staanplaatsen hebben wijnboeren een bouwvergunning nodig om actief staanplaatsen te mogen verhuren. Dat is toch een bepaalde hindernis. Camperaars hebben over het algemeen als minimale eis dat er een stroom- en wateraansluiting moet zijn.

Vakantiegangers die met de camper op reis gaan kunnen niet alleen genieten van de vele wijnroutes die in vrijwel elk wijngebied te vinden zijn. Andere populaire reisdoelen zijn bijvoorbeeld ‘de mooiste uitzichten over wijngaarden’, ‘hoogtepunten van de wijncultuur’ en Duitslands ‘bekroonde wijngaarden’.

Glooiende hellingen en heerlijk kamperen in Duitsland tussen de wijngaarden
Glooiende hellingen en heerlijk kamperen in Duitsland tussen de wijngaarden

Wijnproducenten kunnen camperplaatsen die nog niet op de lijst staan, op elk gewenst moment alsnog laten opnemen in de DWI-database onder ‘accommodatie-mogelijkheden’. Wie graag op reis wil vindt informatie over overnachtingsopties en andere diensten van wijnboeren in de betreffende database met wijnproducenten.

Wil je meer info?
Informatiebureau voor Duitse Wijn
http://www.duitsewijn.nl
Verlengde Poolseweg 16
4818 CL Breda
Tel.: + 31 (0) 76 52 44 680
info@duitsewijn.nl

Duitsland is een prachtig vakantieland voor kampeerders die van wijn houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *