Kabinet schaft extra belasting op champagne af!

belasint

Belastingen… Wie wil dat nu vrijwillig afdragen…?

Een enkeling daargelaten, maar mensen staan niet in de rij om vrijwillig een deel van hun zuurverdiende loon in te leveren voor… Ja, voor wat eigenlijk…

belastingNu is dit natuurlijk een zeer ongenuanceerde stelling en weet ik ook wel dat er goede dingen met het belastinggeld gedaan worden.

Nu lees ik dat het kabinet tot zinnen is gekomen en de EXTRA belasting (ja, de EXTRA belasting!) op de mousserende dranken per 1 januari 2017 gaat afschaffen! Dat is dus goed nieuws! Hier het volledige bericht van Spirtisnl:

Het kabinet schaft volgend jaar de extra belasting op mousserende dranken af. Een fles champagne, prosecco of cava wordt vanaf 1 januari 2017 gemiddeld 1,10 euro goedkoper. Dat geldt overigens niet voor de goedkopere prosecco’s met een schroefdop, omdat hier geen ‘luxetaks’ op zat.

De extra belasting werd jaren geleden in het leven geroepen omdat mousserende drank als een luxe product werd gezien. In 2012 is in het begrotingsakkoord afgesproken om het speciale tarief af te schaffen. Ook werd besloten de maatregel pas door te voeren als de crisis voorbij was.

belasting 2Per jaar worden er in Nederland zo’n tien miljoen flessen mousserende drank verkocht. Het afschaffen van de belasting kost dus zo’n tien miljoen euro.

De accijnzen op alcohol zijn in Nederland de laatste jaren juist omhoog gegaan. Voor alcoholische dranken betalen consumenten in 2016 bijna 10 procent meer dan in februari 2011.

Worden ze eindelijk eens verstandig daar in Den Haag…..en we kunnen de kurken laten knallen!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!