JUBILEUM WWW.WIJNGEKKEN.NL

www.wijngekken.nl

Lieve wijnvrienden en wijnvriendinnen,

Vandaag bestaat www.wijngekken.nl officieel 2 jaar!

En op zo’n dag ga je eens terugdenken aan de tijd van voorheen…

Hoe het allemaal begon bijvoorbeeld…. In de zomer van 2010 kwam Martin met een idee om wat te doen met onze wijnkennis. Tenslotte proefden wij al jarenlang wijnen, maar de kennis die we vergaard hadden deelden wij niet met anderen. Misschien was het wel een leuk idee om deze kennis te gaan delen met andere wijnliefhebbers?…

Van links naar rechts: Chris, Martin en Ed.
Van links naar rechts: Chris, Martin en Ed.

En zo ontstond Wijngekken.blogspot.com. Een wijnblog dat in eerste instantie gedragen werd door Martin. Zo gaande weg werden de bijdragen van Ed en Chris ook steeds belangrijker en begin 2011 hadden we het idee opgepakt om een echte website te beginnen. Zo ontstond www.wijngekken.nl.

De website moest natuurlijk eerst nog bedacht en ontworpen worden en Martin heeft al zijn kunnen, bloed, zweet en tranen erin gestopt. Op 11 september 2011 ging onze website officieel de lucht in en vanaf dat moment werden er dagelijks wijnartikelen door ons gepubliceerd. Ruim 2.000 artikelen tot nu toe….

Een daverend succes, al moet ik het zelf zeggen. Gecombineerd met de social media bleek het een sterk product te zijn. Schoorvoetend over de paden van Hyves, Facebook en Twitter kwamen we in contact met vele wijnbroeders en wijnzusters. Hyves hebben we moeten laten vallen, maar daarvoor is in de plaats gekomen Pinterest en Google+. Oftewel op alle belangrijke social mediafronten zijn wij werkzaam.

Profielfoto MartinDit daverend succes is niet alleen ons opgevallen, maar ook de redactie van het wijnmaandblad ‘Winelife’. Zij zetten ons eind 2012 op de 36ste plek (van de 50) van de meest invloedrijkste personen in de wijnwereld! Wij waren vereerd! Ik ben overigens benieuwd waar we dit jaar gaan eindigen…. 😉

Op dit moment bedienen wij zo’n 8.000 tot 9.000 directe wijnliefhebbers van wijninformatie en dat aantal groeit iedere dag. Onder onze volgers mogen wij diverse respectabele wijnkenners zoals Lars Daniëls MV, Stefaan Soenen, Cuno van ’t Hoff, André Sauerbier, Gert Crum, e.a. rekenen. Maar ook zijn diverse wijnboeren zoals Jules Nijst, Dirk Vermeersch en Cees den Hartog en verschillende vinologen zoals de lieftallige dames Esther Meijer en Magret Weijers en de kersverse vinoloog Bart Oomen van de partij.

Ook op de internationale social media zijn wij actief. Zo hebben wij “winefools” bedacht voor de internationale wijnmarkt, waarop iedereen mag publiceren zolang het maar over wijn en/of eten gaat.

Maar wij wilden meer….

Profielfoto EdOok hebben wij de Nederlandse wijn in onze harten gesloten. De Nederlandse wijnbouw verdient een duwtje in de rug, want de Nederlandse wijnboeren zijn gewoon goed bezig met hun biologische natuurproducten en de kwaliteit van de Nederlandse wijnen wordt steeds beter en beter.

Diverse wijngaarden zijn door ons bezocht en nader belicht met het 10 vragen formulier en de wijnen hebben we natuurlijk ook (onafhankelijk) geproefd. Ook voor deze groep hebben wij een aparte facebookgroep aangemaakt.

Onafhankelijk proeven…., ook daar ligt onze kracht. Al vele wijnen zijn er op onze proeftafel beland en door ons geproefd. Een eerlijke mening over de wijn kunt u van ons verwachten en de wijnwinkels, wijnwebwinkels weten ons te vinden. Mocht u ook willen dat u wijn geproefd en beoordeeld wordt door ons, neem dan even contact met ons op info@wijngekken.nl.

Chris van de WijnGekkenDaarnaast zijn wij trots op onze gastschrijvers. Vinologen van naam, zoals Tim Bos, Esther Meijer en Magret Weijers, maar ook ‘gewone’ wijnliefhebbers zoals Dirk van Mierlo en Patricia de Keijzer en natuurlijk niet te vergeten ‘onze eigen’ wijnboerin Karin Haanstra schrijven maandelijks hun belevenissen in hun eigen column op onze website.

Wijnliefhebbers die denken dat zij ook een leuke bijdrage (column) kunnen leveren aan onze website kunnen zich natuurlijk altijd opgeven op info@wijngekken.nl.

Wat is er toch in die twee jaar veel gebeurd! En dan heb ik het niet eens gehad over de vele proeverijen die door ons bezocht zijn, de vele lieve contacten die we hebben gelegd, de succesvolle eerste wijnbloggersdag in Amsterdam, de leuke cursussen, de specials, etc….

En wij gaan door….

Bij deze willen wij al onze wijnvrienden en wijnvriendinnen, wijnliefhebbers, wijnkenners, wijnboeren, wijnleveranciers, columnisten, etc, bedanken voor jullie steun en vele lieve reacties. Wij zijn blij dat jullie ons in grote getale volgen en blijven volgen en wij beloven dat wij jullie blijven voorzien van al hetgeen er gebeurt in de wijnwereld!

Dank jullie wel!

Martin Kuhlman
Chris Kuhlman
Ed Huijzer